U prostoru COWORKING Pula održana završna konferencija projekta „Grad Pula – tehnička pomoć ITU PT“

U organizaciji Grada Pula-Pola u četvrtak, 14. prosinca 2023. godine u poduzetničkom centru Coworking Pula održana je završna konferencija projekta „Grad Pula – tehnička pomoć ITU PT“ na temu „Prezentacija ITU projekata Urbanog područja Pula u razdoblju 2014. – 2020.“.

Na otvorenju konferencije uvodno su se obratili ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Dragan Jelić i gradonačelnik Filip Zoričić.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas u ime SAFU-a i otvoriti konferenciju upravo u ovome prostoru koji najbolje pokazuje kako se dobro koriste fondovi Europske unije na području gradova. ITU mehanizam je zamišljen po principu da svaki grad ima svoju alokaciju kojom razvojem strateških projekata mogu financirati iz europskih i vlastitih sredstava. Grad Pula se pokazao kao jako dobar korisnik s kojim imamo lijepu suradnju. Svi ostvareni i budući projekti koje danas predstavljamo pokazat će koliko su novih usluga donijeli i promijenili Pulu. SAFU će biti partner kao što je i do sada bio, pratit će vas u svim projektima i omogućiti njihovu lakšu provedbu i organizaciju“, rekao je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Dragan Jelić.

Gradonačelnik Pule tom je prigodom izrazio zahvalnost svima koji su radili i rade na projektima, koji ulažu svoje znanje i vrijeme te svojim radom mijenjaju Grad Pulu i Puljštinu.

„Ponosan sam prostorima koji postaju ljepši, bolji i gospodarski cjenjeniji nego što su bili, važno je naglasiti njihovu revitalizaciju što je na ovaj način omogućeno. Razdoblje pred nama je, također, važno u poticanju i razvoju zelenih politika, vjerujem da će se sve što slijedi dobro nastaviti. Zahvaljujem SAFU, IDA-i i svima koji vrijedno sudjeluju u ovome projektu te želim dobru i uspješnu konferenciju s mnoštvom primjera kako se razvijalo ovo područje te što će se na njemu još događati“, zaključio je gradonačelnik.

Konferenciji su prisustvovali i predstavnici nadležnih tijela u okviru ITU mehanizma koji u Hrvatskoj imaju ključnu ulogu u provedbi održivog urbanog razvoja, predstavnici Partnerskog i Koordinacijskog vijeća urbanog područja Pula, predstavnici jedinica lokalne samouprave s urbanog područja Pula, predstavnici ITU gradova te korisnici ITU projekata na urbanom području Pula.

Konferencija se održava s ciljem predstavljanja aktivnosti provedbe održivog urbanog razvoja koje se provode u urbanom području Pula u suradnji s ostalim gradovima/općinama iz obuhvata u svrhu korištenja ITU mehanizma. Događajem su predstavljeni projekti urbanog područja Pula koji su uspješno provedeni ili su pred završetkom provedbe, a financirani su sredstvima ITU mehanizma u razdoblju 2014. – 2020. Uz navedeno, najavljeni su i projekti Urbanog područja Pula koji su predloženi za financiranje iz ITU mehanizma u razdoblju 2021. – 2027 godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest