Otvoren poziv za prijave na 30. Međunarodni kazališni festival PUF

Međunarodni kazališni festival PUF otvorio je prijave za sudjelovanje izvedbenih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva za svoje jubilarno 30. izdanje, koje će biti održano u Puli od 2. do 6. listopada 2024. godine.

PUF je niskobudžetni festival koji promovira suvremeno izvaninstitucionalno, angažirano, progresivno i istraživačko kazalište s naglaskom na interdiciplinarnost i eksperimentiranje. Predstavlja najnovije domaće i inozemne izvedbe koje obrađuju aktualna pitanja te okuplja različite kazališne poetike, estetike i svjetonazore. Osim što se održava u pulskim kazalištima, njime se ujedno oživljavaju uobičajene ali i zaboravljene lokacije u Puli: od kamenoloma, utvrda, trgova, tržnica, sporednih ulica, parkova, nekadašnjih proizvodnih pogona, bivših vojnih zona, brodogradilišta…

U sklopu svakog petodnevnog PUF-a održava se zanimljiv, svjež i provokativni program. On se sastoji od 10-ak izvedbi pretežno neverbalnog i uličnog kazališta, te suvremenog plesa i performansa, ali i bogatog popratnog programa. Tako postaje mjesto susreta i komunikacije, te razmijene znanja, iskustva i kontakata između izvođača, publike, kazališnih stručnjaka, kritičara i novinara.

O PUF-u

PUF je nastao 1995. godine kao mjesto susreta umjetnika koji su alternativni po svom svjetonazoru i unutarnjoj potrebi, te posjeduju izraženu sposobnost za snažnu kazališnu komunikaciju i uočavanje suvremenog svjetskog i domaćeg kazališnog trenutka. Osnovali su ga voditelji četiriju najboljih izvaninstitucionalnih hrvatskih kazališta: Branko Sušac iz pulskoga Dr. Inata, Davor Mojaš iz dubrovačkoga Lera, Nebojša Borojevič iz sisačke Daske i Romano Bogdan iz čakovečkoga Pinkleca. U to ratno doba odlučili su da se održava u Puli, gradu pošteđenom izravnih ratnih razaranja. Nastao je kao komentar hrvatske kazališne i izvan-kazališne stvarnosti, i postao mjesto dijaloga i polemike, odnosno komunikacijski kanal koji nudi svijet iz novog rakursa – ne monolog i pasivnu komunikaciju, nego razmjenu, otvaranje, prepoznavanje i sudjelovanje.

Kome je poziv namijenjen?

Poziv je namijenjen hrvatskim i inozemnim družinama koje se prvenstveno bave neverbalnim i eksperimentalnim kazalištem, suvremenim plesom i performansom.

Organizator, SAKUD Pula, pruža tehničku podršku te pokriva troškove smještaja, putovanja i lokalnog prijevoza. Za dodatne informacije možete se obratiti na mail puf.sakud@gmail.com.

Postupak prijave

Za prijavu je potrebno popuniti obrazac do 28. veljače 2024. godine u 23:59 sati. Dodatna dokumentacija (fotografije, tehnička lista i plan rasvjete) mogu biti poslani na mail puf.sakud@gmail.com.

Odabrani umjetnici će o ishodu natječaja biti obaviješteni e-poštom do 30. travnja 2023. godine.

FB/Instagram PUF festival

Odgovori

Pin It on Pinterest