U Puli ponovno Pattinaggio basket kup (26.-28.12.2023.)

Nakon tri godine stanke, uz veliko zadovoljstvo najavljujemo 10. izdanje tradicionalnog Božićnog košarkaškog turnira – “Pattinaggio basket kup” koji će se održati od 26. do 28. prosinca u pulskom SC Mirna, poznatijem kao Pattinaggio. Organizacija ovog amaterskog košarkaškog spektakla rezultat je truda i predanosti Košarkaškog saveza Istarske županije u posljednjih nekoliko godina, a ove su godine dodatni doprinos u organizaciji dali prijatelji turnira i dugogodišnji natjecatelji.

Na turniru će se natjecati devet ekipa, koje će biti podijeljene u tri kvalifikacijske skupine. Svakako veseli što će na turniru ponovo zaigrati branitelji naslova, ekipa “Šijana”, te najtrofejnija ekipa u povijesti turnira “Vesna Loborika”. Osim navedenih, svoje će snage odmjeriti sljedeći timovi: Veruda all star, Povratnici, Broskva, Prodajemo zrak, RBD 3×3 Štinjan, Amici, te Ekipa iz garaže. Ždrijeb skupina održat će se danas (21. prosinca) u Garage baru u Puli.

Nakon utakmica u skupinama koje su na rasporedu u utorak, 26. prosinca, najbolje ekipe iz svake grupe izborit će svoje mjesto u četvrtfinalu, koje će se odigrati 27. prosinca u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najuzbudljivije utakmice očekuju nas 28. prosinca, kada će se odigrati takozvani “final four” gdje će se najbolje ekipe boriti za zanimljive nagrade naših sponzora i titulu pobjednika turnira. Osim samih utakmica, gledatelji mogu očekivati uzbudljivo natjecanje u tricama, te nagrade za publiku.

Ulaz na turnir je besplatan, a tijekom događanja bit će organizirana dobrovoljna prikupljanja donacija, koja će biti namijenjena za dobrotvorne svrhe. Pattinaggio basket kup nije samo sportski događaj, već i prilika za zajedništvo, dijalog i promicanje sportskih vrijednosti. Svi ljubitelji košarke, obitelji, prijatelji i zaljubljenici u sport pozvani su da se pridruže ovoj manifestaciji amaterskog sporta u Gradu Puli, te podrže svoje omiljene timove. 

Detalji turnira:
Naziv: Pattinaggio basket kup
Datum: 26. do 28. prosinca
Lokacija: Pula, SC Mirna (Pattinaggio)
Ulaz: Besplatan

Odgovori

Pin It on Pinterest