Odlična posjećenost Kina Valli: rast publike gotovo 30 posto!

Kraj godine vrijeme je podvlačenja crte pod rezultatima, a Kino Valli itekako se ima čime pohvaliti: u 2023. proslavilo je 15 godina rada, a zabilježilo je značajan rast posjeta u odnosu na godinu prije – programe je posjetilo više od sedam tisuća gledatelja! Najavljujemo i program koji slijedi u Kinu Valli

Na kraju 2023. Kino Valli zbrojilo je 32.065 posjetitelja. Nakon nevolja s kovidom i znatnog pada broja posjetitelja prošlih godina, ove brojke bude optimizam jer pokazuju porast u odnosu na 2022., kada je zabilježeno 24.840 posjeta.

Velik udio, čak 7.130 gledatelja čine djeca i mladi od vrtićke do srednjoškolske dobi koji su pohodili 85 projekcija kuriranog programa Kina Valli “Film u školi”, a i u tom programu bilježi se velik rast u odnosu na 2022. kada je bilo 3.033 gledatelja. U 2023. održano je osmo izdanje programa dječjih filmova “Pulica u kaputu“. Na 17 projekcija bilo je 1.776 gledatelja, dvostruko više od prethodnog izdanja.

Jednom mjesečno organiziran je program “Matineja za umirovljenike”, a na filmove je došlo ukupno 538 umirovljenika. Odličan odaziv publike bio je i na naslove iz programa “Filmovi za sva vremena”  – 1.358 gledatelja (u 2022. bilo ih je 487).

Naravno, dobrim rezultatima pridonosi i redovni program koji prati ponajbolje naslove iz aktualne ponude, kao i činjenica da Valli svakodnevno prikazuje tri filma i nudi širok spektar programa za sve ukuse. Posebno se tu ističe i program “Kino 15+” koji je pokrenut krajem 2022., a kuriraju ga mladi filmofili birajući klasike koje nanovo vraćaju na veliko platno.

KINO PROGRAM KOJI SLIJEDI

Do kraja ove godine te prvi filmski tjedan u 2024. Kino Valli prikazuje četiri nova naslova, a novost koju uvodi je da će jednom tjedno biti organiziran program “Propustili se, pogledajte” u kojem će se prikazivati neki od aktualnih naslova za kojim postoji velik interes publike.

Prvi na redu je “Wonka”, trenutačno jedan od najgledanijih filmova u Hrvatskoj, a svi koju su ga propustili pogledati, mogu to nadoknaditi 3. siječnja.

NOVI NASLOVI

Od 28. prosinca do 3. siječnja na  redovnom je programu sportska drama “Ferrari” redatelja Michaela Manna sa sjajnom glumačkom postavom koju čine Adam Driver, Patrick Dempsey, Penelope Cruz, Sarah Gadon i Shailene Woodley. Riječ je o biografskom filmu nastalom prema knjizi Brocka Yatesa “Enzo Ferrari – The Man and the Machine” o talijanskom proizvođaču trkaćih automobila i poduzetniku Enzu Ferrariju te njegovim profesionalnim i osobnim borbama . Ljeto je 1957. Nakon spektakla Formule 1, bivši je vozač Enzo Ferrari u krizi. Bankrot prijeti tvornici koju su on i njegova supruga Laura od temelja izgradili prije deset godina. Njihov nestalan brak razoren je gubitkom sina Dina godinu dana ranije. Ferrari se bori i na privatnom planu oko priznanja sina Piera kojeg je dobio s Linom Lardi. Osim toga, tu je i pritisak da se poveća proizvodnja automobila iako su u tijeku pripreme za opasnu utrku Mille Miglia koja se vozila od Brescie do Rima i natrag.

Od 29. prosinca redovno je na programu komedija “Samo ne ti” redatelja Willa Glucka sa Sydney Sweeney i Glenom Powellom  u glavnim ulogama. Izgledaju kao savršen par, ali nakon nevjerojatnog prvog spoja dogodi se nešto što njihovu vatrenu privlačnost pretvori u ledenu – sve dok se neočekivano ne nađu zajedno na vjenčanju u Australiji. Stoga čine ono što bi učinile bilo koje dvije zrele odrasle osobe – pretvaraju se da su par.

Za najmlađe Valli je pripremio animiranu avanturu “Ekipa iz džungle 2: svjetska turneja” koja je na programu od 2. siječnja, a na samom kraju 2023. još se prikazuje i “Medino božićno čudo”.

RADNO VRIJEME TIJEKOM BLAGDANA

Kino Valli neće raditi 31. prosinca i 1. siječnja, a detaljan raspored projekcija dostupan je na internetskim stranicama kina i na društvenim mrežama.

Odgovori

Pin It on Pinterest