Početak godine u Kinu Valli: uzbudljivi filmovi, kviz za mlade i simpatična izložba najdražih stvorenja

Komedija o najgoroj nogometnoj momčadi, novo poglavlje “Čuda” i horor o mračnim tajnama novi su filmovi u programu Kina Valli koji se prikazuju do 10. siječnja. U foajeu kina tijekom mjeseca održava se najsimpatičnija izložba fotografija “Novogodišnje njuške”, a Kino 15+ priprema svoj prvi filmski kviz!

NOVI FILMSKI NASLOVI

Komedija “Pun pogodak” oskarovca Taike Waititija inspirativna je priča o prihvaćanju, upornosti i neodustajanju. Prati nogometnu momčad Američke Samoe, poznatu po brutalnom porazu od 31-0 protiv nogometne prezentacije Australije 2001. godine. To je ujedno i najveći poraz, svjetski rekord u povijesti međunarodnog nogometa. Kako se približavaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ekipa zapošljava trenera Thomasa Rongena (Michael Fassbender) koji vjeruje da može pokrenuti najgoru svjetsku nogometnu momčad. Ono što slijedi je izvrsna komedija s puno srca. Uz Fassbendera glume još Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Rachel House, Beulah Koale.

Drama “Golubica: čudesna priča” redatelja Marca Fostera nova je adaptacija bestselera “White Bird: A Wonder Story” autorice R. J. Palacio. U novom poglavlju “Čuda” otkrivamo novu stranu Julianove priče, koji se bori pronaći svoje mjesto u društvu otkako je izbačen iz bivše škole zbog nedoličnog ponašanja prema Augustu Pullmanu. Kako bi promijenila njegov život, Julianova baka (Helen Mirren) konačno mu otkriva vlastitu priču o hrabrosti – tijekom mladosti, pod okupacijom nacista u Francuskoj, jedan ju je dječak zaštitio od smrtne opasnosti. Njih su dvoje pronašli ljubav u čarobnom svijetu koji su sami stvorili, dok je dječakova majka (Gillian Anderson) riskirala sve kako bi ih zaštitila. “Golubica: Čudesna priča”, kao i “Čudo” prije nje, poticajan je film o tome kako jedan čin dobrote može mijenjati sudbine i potaknuti druge ljude da počnu činiti isto.

Horor “Zaroni, preživi!” temeljen je na hvaljenom kratkom filmu Roda Blackhursta i Brycea McGuirea iz 2014. Glumi Wyatt Russell kao Ray Waller, bivši igrač bejzbola prisiljen na prijevremeno umirovljenje zbog bolesti. Sa svojom zabrinutom suprugom Eve (Kerry Condon), kćeri Izzy (Amélie Hoeferle) i sinom Elliotom (Gavin Warren) seli u novi dom. Potajno se nadajući da će se vratiti profesionalnoj igri, Ray uvjeri Eve da će svjetlucavi bazen u dvorištu biti zabavan za djecu i pružiti mu fizikalnu terapiju. Ali mračna tajna u prošlosti kuće oslobodit će zlonamjernu silu koja će povući obitelj ispod, u dubine neizbježnog terora.

PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Za najmlađe Kino Valli prikazuje “Patke selice”, animirani film  u kojemupoznajemo pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj. I dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljivim pričama. Nakon toga pak napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke. Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče o jedno o drugome (i sebi samima) više nego što su uopće mogli zamisliti.

I u novom filmskom tjednu reprizira se najčokoladniji film “Wonka” i to u novopokrenutom programu “Propustili ste, pogledajte”. Ovaj neodoljivo živopisan i inovativan filmski spektakl predstavlja publici mladog Willyja Wonku, prepunog ideja i odlučnog promijeniti svijet jednim ukusnim zalogajem – dokazujući da najbolje stvari u životu počinju sa snom i ako ste dovoljno sretni da upoznate Willyja Wonku, sve je moguće. Temeljeno na izvanrednom liku iz priče “Charlie i tvornica čokolade” Roalda Dahla, jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, “Wonka” priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo. Uloge: Timothée Chalamet, Olivia Colman.

IZLOŽBA: „NOVOGODIŠNJE NJUŠKE“

U sklopu Adventa u Puli Kino Valli u suradnji s Udrugom Fido predstavlja izložbu „Novogodišnje njuške“. Napušteni ljubimci i njuške bez doma, o kojima skrbi hvalevrijedna udruga za zaštitu životinja Fido, i ove su godine stali pred objektiv pulske fotografkinje i snimateljice Ivane Vareško, a cilj izložbe je povećati vidljivost i osviještenost prema napuštenim životinjama, odnosno pružiti im priliku za pronalaženje stalnog doma. Izložba je otvorena od 3. siječnja i pozivamo vas da pogledate najnjuške u blagdanskom raspoloženju. U Kinu Valli bit će i kutija u koju možete ubaciti pokoji euro kako biste pomogli ovim divnim bićima i ljudima koji o njima brinu.

KINO 15+: KVIZ

Nakon najuspješnije k15+ projekcije do sada, i to njihova kratkog filma “Šparoge”, ekipa Kina 15+ otišla je korak dalje i organizira prvi kino kviz (petak, 5.1.). “Kviz je namijenjen tome da ispitate svoje znanje, da nešto naučite, ali prije svega da se podružimo! Ne možemo ovo naglasiti dovoljno, dođite i ako “znate” i ako “ne znate”, obećajemo da ćete se svi zabaviti!”, naglašavaju mladi filmofili koji su ovaj kviz skrojili za natjecatelje od 15 do 29 godina.

Odgovori

Pin It on Pinterest