Ovoga tjedna zanimljiv sadržaj u INK!

12. siječnja 2024. u 20 sati na maloj sceni

CIKLUS KONCERATA  SAMO NAJBOLJE

ALJOŠA JURINIĆKlavirski recital

Aljoša Jurinić (Zagreb, 1989.) je svoj najveći međunarodni uspjeh ostvario 2012. pobijedivši na uglednom pijanističkom natjecanju Robert Schumann u skladateljevu rodnom gradu Zwickauu. Godine 2015. bio je finalist Međunarodnog pijanističkog natjecanja Fryderyk Chopin u Varšavi. Laureat je Natjecanja kraljice Elizabete 2016. godine u Bruxellesu i finalist Međunarodnog pijanističkog natjecanja u Leedsu 2018. godine.

Dobitnik je svih vodećih nagrada za mlade glazbenike u Hrvatskoj, od kojih se ističu Mladi glazbenik godine po izboru Zagrebačke filharmonije (2012) i Nagrada Ivo Vuljević (2010); pobjednik je Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Ferdo Livadić u Samoboru (2013) i Tribine Darko Lukić (2015). Dobitnik je Godišnje nagrade Vladimir Nazor za 2015. i Nagrade Milka Trnina za 2017. godinu.

Nastupao je kao solist i uz pratnju orkestra na renomiranim pozornicama kao što su Carnegie Hall (New York), Musikverein (Beč), Salle Cortot (Pariz), Gasteig (Munchen), Tokyo Opera City Concert Hall, Osaka Symphony Hall, La Sala Verdi (Milan), BOZAR (Brussels), Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog (Zagreb) i Kolarac (Beograd), te na važnim festivalima, uključujući Serate Musicali (Milano), Chopin and His Europe (Varšava), Chopin Festival (Nohant), From Easter to the Ascension (Tbilisi), Kijevske ljetne večeri, Chopin Festival (Mariánské Lázně), International Keyboard Institute Festival (New York), Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, i drugima. U 2018. i 2019. na turnejama u Kini održao je niz solističkih koncerata, u 2019. predstavio se u Japanu.

Nastupio je s nizom orkestara kao što su Varšavska filharmonija, Simfonijski orkestar Berlinskoga radija, Hallé orkestar, Nacionalni orkestar Belgije, Kraljevska flamanska filharmonija, Valonski komorni orkestar, Filharmonija Plauen-Zwickau, Filharmonija Brno, Zagrebačka filharmonija, Sarajevska filharmonija, Kosovska filharmonija, Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije, i drugi. Među brojnim dirigentima s kojima je surađivao su Marin Alsop, Jacek Kaspszyk, Ivan Repušić, Thierry Fischer, Edward Gardner, Bojan Suđić, Paul Meyer, Daniel Smith i Leoš Svárovský.

PROGRAM

Chopin: Nokturno u b, molu, op. 9 br. 1

F. Chopin: Sonata br. 2 u b-molu, op. 35
Grave-Doppio movimento
Scherzo
Marche funebre
Finale: Presto

F. Chopin: Četiri mazurke, op. 30

F. Chopin: Sonata br. 3 u h-molu, op. 58
Allegro maestoso
Scherzo: Molto vivace
Largo
Finale: Presto non tanto

13. siječnja 2024. u 20 sati na maloj sceni

ŠPANJOLSKI KOMAD

Gostovanje : Teatar FAKIN i Centar mladih Ribnjak

AUTORSKI TIM

Režija: Dražen Krešić

Autorica: Yasmina Reza
Dramaturgija: Kristina Kegljen
Kostimografija: Matea Japec
Scenografija: Petra Poslek
Foto i video: Bruno Lovrenčić
Dizajn svjetla: Martin Šatović
Aistentica redatelja: Nika Bokić
PR i marketing: Tena Razumović Žmara
Asistentica produkcije: Ingrid Jakšić

IGRAJU

Alma Prica
Sreten Mokrović
Sara Stanić Blažević
Ana Vučak Veljača
Matija Čigir

SADRŽAJ

„Španjolski komad“ prati sudbinu majke Pilar u koju je zaljubljen udovac Fernan, upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije i Nurie, obje glumice. Doduše, jedna je slavna filmska glumica koja osvaja nagrade na crvenom tepihu, a druga igra u opskurnim kazalištima izvan grada. Uz Mariana, Aurelijina muža koji se pod teškim teretom života odao alkoholu i letargiji, ni druga lica ove sapunice nisu neopterećena životom svagdašnjim. I iako im se ne događaju ne znamo kakve grandiozne stvari, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla.

Odgovori

Pin It on Pinterest