ZAPOČINJE DRUGI CIKLUS KONCERATA ”PULSKA KLASIČNA ZIMA”

utorak 23. siječnja u muzejsko-galerijskom prostoru Sveta Srca s početkom u 19 sati započinje druga sezona ciklusa koncerata klasične glazbe Pulska klasična zima koncertom pod nazivom Dijalog struna. Koncertni je to projekt gudačkog dua violinistice Vivijane Rogine i violista Petra Njegovana.

Duo je nastao već za vrijeme njihovog studija na ljubljanskoj Akademiji za glasbo, a za sobom bilježe brojne koncerte od kojih se svakako izdvajaju oni u Francuskoj na festivalima u Montbronu i u Tignesu, u Italiji na festivalu Mondo Musica u Cremoni te koncerti u Sloveniji i Hrvatskoj. Na koncertu će se izvesti jedne od najboljih i najreprezentativnijih skladbi napisanih za ovaj sastav te pokazati razvoj gudačkog dua kroz umjetnička razdoblja, od klasicizma do 20. stoljeća. Vivijana Rogina i Petar Njegovan zaposleni su u orkestru Slovenskog narodnog gledališća u Mariboru.

Ciklus Pulska klasična zima nastao je prošle godine iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci, a na inicijativu pet udruga koje djeluju na području klasične glazbe: Udruge Disonanca, pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Organum Histriae, Istarske glazbene scene mladih te Udruge violinista. Ovogodišnji partneri su Arheološki muzej Istre, Zajednica Talijana Pula-Comunita degli Italiani di Pola i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula. Pokrovitelji su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule. Producent ciklusa je Diego Vitasović, voditeljica odnosa s javnošću Elena Roce, a umjetnički ravnatelj i izvršni producent Sandro Vešligaj.

ULAZ NA SVE KONCERTE JE BESPLATAN!

Idući koncerti (početak u 19 sati):

  • 3.2.2024. – Dvorana ”Circolo” Zajednice Talijana Pula – Comunita degli Italiani di PolaPOPOCATEPETL PERCUSION DUO (Trst – Trieste)Gabrielle Petrarca i Marko Jugović
  • 23.2.2024. – Muzejsko – galerijski prostor Sveta SrcaANSAMBL ZA RANU GLAZBU MINSTREL (Zagreb)
  • 5.3.2024. – Mala scena Istarskog narodnog kazalištaSAMANTA STELL (flauta)DAVID KUMPARE (klarinet)SANDRO VEŠLIGAJ (klavir)
  • 20.3.2024. – Dvorana ”CircoloDUO LOCAAlice Hoffmann (mezzosopran, violina)Vladimir Gorup (harmonika)

Odgovori

Pin It on Pinterest