Završen jednogodišnji investicijski ciklus u Dječjem vrtiću Mali svijet

U 2023. godini nastavilo se s ulaganjima u objekte predškolskog odgoja, pa su tako u Dječjem vrtiću Mali svijet renovirani i opremljeni prostori u kojem svakodnevno borave najmlađi sugrađani. 

Izvršena je sanacija krova u matičnom objektu na adresi Kamenjak 6 u iznosu 10 tisuća eura. Radove, koji su se odvijali tijekom zimskih praznika, izvelo je društvo s ograničenom odgovornošću Deltin. Također, izvršena je sanacija oštećenih prostorija kao posljedice prokišnjavanja u vidu brušenja i lakiranja parketa i farbanja zidova dvije odgojne skupine. Navedeni radovi iznosili su 5.261,00 eura.

Nadalje, nabavljene su profesionalna perilica i sušilica rublja za praonu, kao i oprema za kuhinje u ukupnom iznosu od 7 tisuća eura. 

U PO Latica brušeni su i lakirani parketi u sve četiri postojeće odgojne skupine u vrijednosti 8.625,00 eura te je za iste nabavljen novi namještaj.

U PO Monte Zaro rekonstruiran je pod sportske dvorane i postavljen novi laminat u iznosu 17 tisuća eura, a radove je izvelo društvo s ograničenom odgovornošću Pinjola, te su novim namještajem opremljene tri odgojne skupine.

Ukupna vrijednost nabavljenog namještaja za PO Latica i PO Monte Zaro iznosi 25 tisuća eura.

Za 2024. godinu planiran je nastavak investicijskog održavanja i opremanja PO Monte Zaro; brušenje i lakiranje parketa u preostalim odgojnim skupinama, a kao neophodni rad planirana je sanacija krova. U suradnji s društvom s ograničenom odgovornošću Pula Herculanea nastavit će se s uređenjem i održavanjem okoliša.

Ravnateljica Tamara Pranjić naglašava da se kontinuirano, u skladu s mogućnosti proračuna, radi na poboljšanju standarda boravka najmlađih sugrađana i djelatnika ustanove, a kao glavni cilj ustanove navodi pružanje našim najmlađima sretan i ugodan boravak u vrtiću u okruženju koje je poticajno za njihov normalan rast i razvoj. Uprava i stručni tim vrtića svakodnevno ulažu trud u svrhu iznalaženja najboljih rješenja za omogućavanje funkcioniranja i poslovanja vrtića, svatko u svojem segmentu rada.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov navela je da će se kontinuirano nastaviti s investicijskim ciklusima u predškolsku infrastrukturu s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta rada i boravka obzirom da ulaganja u predškolski odgoj i obrazovanje donose najveću korist i povrat zajednici.

Odgovori

Pin It on Pinterest