Predavanje o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara

U namjeri da pokuša zaštititi starije sugrađane od mogućih prijevara, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, u suradnji s Policijskom upravom istarskom, uključila se u provedbu preventivnog projekta Policija poručuje: zaštitimo naše noniće. Važnost edukacije i pravodobnog prenošenja informacija o prevenciji prijevara starijih osoba leži u činjenici kako su starije osobe ranjiva skupina te su često žrtve prijevara zbog svoje dobi, usamljenosti, želje za razgovorom, nepažnje i/ili neupućenosti, a što počinitelji prijevara koriste na razne načine. Upravo se iz tog razloga u okviru preventivnog projekta Policija poručuje: zaštitimo naše noniće organiziraju edukacije kojima je cilj smanjiti kaznena djela prijevara na štetu starijih osoba.

Knjižnica i PU istarska pozivaju umirovljenike, ali i sve ostale zainteresirane, na predavanje o važnosti zaštite starijih osoba od prijevara koje će policijski službenici za prevenciju Policijske postaje istarske održati u prostorijama Čitaonice kluba umirovljenika Pula (Giardini 14) u ponedjeljak, 29. siječnja 2024. godine u 11 sati.

Predavanjem će se ujedno obilježiti Europski dan zaštite osobnih podataka te podsjetiti naše građane na pravo na zaštitu osobnih podataka i privatnosti kao temeljnog ljudskog prava i važnosti zaštite osobnih podataka.

 Ovo je prvo u nizu predavanja policijskih službenika za prevenciju koja će se održavati posljednjeg ponedjeljka u mjesecu u prostoru Čitaonice kluba umirovljenika na teme zaštite od kaznenih djela prijevara, kako se zaštititi od internetskih prijevara, zaštite od kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, sigurnosti u prometu osoba treće životne dobi i dr.

 Knjižnica i PU istarska nadaju se da će zajedničkim naporima svojim građanima u „zlatnim godinama“ poboljšati kvalitetu života i dobrim savjetima o samozaštiti pomoći im da se osjećaju sigurnije u vlastitom domu i zajednici u kojoj žive.

Odgovori

Pin It on Pinterest