Vesele dječje maškare preplavile Arenu

Ovogodišnji Dječji karneval okupio je čak 64 skupine u 35 maškaranih grupa i 1279 djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice

Danas se u Areni održao 23. Dječji karneval u organizaciji Društva Naša djeca Pula i pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istre.

Ovogodišnji Dječji karneval okupio je čak 64 skupine u 35 maškaranih grupa i 1279 djece dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice.

U maškaranom defileu predstavile su se 64 skupine djece u pratnji odgojiteljica, učiteljica i učitelja koje su na pozornici ponosno publici pokazale svoje kreativne kostime. Bilo je raznih maštovitih maski koje su pulski mališani vrijedno pripremali. Tako su Arenom danas zavladali štajuni, policajci, veseli Dalmatineri, nonice i nonići, astronauti, šumske vile i vilenjaci, ludi mali znanstvenici, bubamare, pčelice, Rimljani, neobični kukci, lego kockice, ribari, nogometaši hrvatske reprezentacije, gusari, sovice i još mnogo drugih veselih maski.

Nakon defilea maškaranih skupina maškare su vratile ključeve Grada Pule koje je preuzela zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Draga djeco, sve vas od srca pozdravljam u ime Grada Pule, gradonačelnika Filipa Zoričića i svoje osobno ime. Zahvaljujem se našim malim maškarama na ovoj ljepoti koju su nam priredile. Hvala vam što ste čuvali naš grad i što ste ga ispunili radošću, veseljem i dobrom zabavom“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Nonice i nonići iz Osnovne škole Veli Vrh i područne škole Štinjan najbrojnija su ovogodišnja maškarana skupina koja je okupila čak 254 djece.

Za animaciju se pobrinula Zemlja zabave, a sudjelovanje na karnevalu za sve predškolske i školske ustanove bilo je besplatno.

Odgovori

Pin It on Pinterest