Objavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu „Nagrade Krasna zemljo-Meraviglioso paese“ za 2023. godinu

Istarska županija je objavila Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu „Nagrade Krasna zemljo-Meraviglioso paese“ za 2023. godinu. Nagrada je pokrenuta lani, a dodjeljuje se za iznimna postignuća u glazbeno, glazbeno-scenskoj ili filmskoj djelatnosti, zaštiti materijalne kulturne baštine i muzeologiji, književnosti i izdavaštvu, vizualnim umjetnostima, zaštiti nematerijalne kulturne baštine, novim medijskim kulturama, međunarodnoj kulturnoj suradnji te drugim područjima kulture temeljenima na izričajima zavičajnosti. Nagrada je namijenjena pojedincima, istaknutim umjetnicima ili drugim kulturnim djelatnicima koji su svojim stvaralaštvom obilježili vrijeme u kojem su djelovali, a njihova djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Istarske županije.

Župan Boris Miletić podsjeća da je lani nagrada dodijeljena istarskoj glazbenoj divi Lidiji Percan, posebno cijenjenoj i voljenoj zbog svojih pjesama na čakavskom i istrovenetskom u kojima govori o istarskim ljudima, običajima i mjestima.  

„Naša Istra je mala regija velikih ljudi i mnogo je pojedinaca koji su ostavili neizbrisiv trag te nas svojim djelovanjem zadužili. Držim da je kultura zaštitni znak određenog kraja, što prepoznaje i Istarska županija koja kroz brojne programe podržava i ovo područje, te potiče umjetničko stvaralaštvo. Kultura nas obogaćuje i oplemenjuje i zato „Nagradom Krasna zemljo-Meraviglioso paese“ želimo odati priznanje zaslužnim pojedincima u kulturi“, istaknuo je istarski župan. 

 Prijedloge za dodjeljuju priznanja mogu dostaviti ustanove, trgovačka društva, udruge i druge zainteresirane pravne osobe, kulturni djelatnici i stvaraoci te svaki građanin koji prethodno prikupi te dostavi uz prijedlog najmanje 20 pravovaljano pribavljenih potpisa. Prijedlozi za dodjelu Nagrade podnose se najkasnije do 20. ožujka 2024. godine. Detaljniji uvjeti Javnog poziva dostupni su OVDJE.

Odgovori

Pin It on Pinterest