Predavanje “Zaštita od internetskih prijevara” i kampanja “Web heroj”

Nastavlja se ciklus predavanja za umirovljenike o sigurnosti, koje Gradska knjižnica i čitaonica Pula i PU istarska organiziraju posljednjeg ponedjeljka u mjesecu u prostoru Čitaonice kluba umirovljenika.

U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine policijski službenici održat će predavanje na temu Zaštita od internetskih prijevara i predstaviti projekt MUP-a Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta, u sklopu kojeg se provodi i preventivna kampanja Web heroj pod sloganom „Ulovi lika s weba koji tvoje eure vreba“, a čiji je cilj osvijestiti i educirati građane o opasnostima te važnosti i mjerama prevencije i zaštite u virtualnom svijetu kako ne bi postali žrtve tih kaznenih djela.

Predavanje počinje u 11 sati – dobrodošli su svi umirovljenici, ali i ostali zainteresirani sugrađani.

Internet je postao neizostavan dio našeg svakodnevnog života i sve više građana i poslovnih subjekata prepoznaje njegovu važnost kao platformu za poslovanje i komunikaciju. Zbog toga je postao iznimno privlačan i kibernetičkim kriminalcima koji koriste iznimno sofisticirane trikove i obećanja kako bi dobili novac ili vrijedne financijske informacije od svojih žrtava. Posljedice takvih prijevara su ozbiljne i dovode do financijskih gubitaka, gubitka povjerenja, narušavanja ugleda i često izazivaju dugotrajni emocionalni stres kod žrtava i njihovih obitelji.

Budući da osobe u trećoj životnoj dobi predstavljaju osjetljivu i ranjivu skupinu populacije, ovo je prilika da ih se savjetuje o različitim oblicima internetskih prijevara i načinima kako se najbolje zaštititi. Predavanje saznati sve o vrstama internetskih prijevara, kako ih prepoznati i kako se uspješno zaštititi te unaprijediti svoju računalnu sigurnost.

Ponašanje koje se temelji na samozaštiti najučinkovitiji je način smanjivanja vjerojatnost da ćemo biti žrtve prijevare, što postižemo informiranošću i educiranjem.

Odgovori

Pin It on Pinterest