Poduzetnici stvaraju trendove u turizmu Istre

Članovi Strukovne grupe putničkih agencija i Strukovne grupe pustolovnog turizma koji djeluju u HGK – Županijskoj komori Pula predstavili su nove projekte i trendove koji će obilježiti turistički sektor Istre u narednom razdoblju. 

Sudionici na prezentaciji saznali su zašto je važno biti ukorak s trendovima, kako je moguće postići poslovanje ne samo u predsezoni ili postsezoni, već tokom cijele godine, kako nadograditi svoje usluge te kako kroz umrežavanje dionika postići maksimalne učinke. 

Predsjednik Strukovne grupe putničkih agencija Mladen Draguzet (Istra adventure d.o.o.) istaknuo je kako je segment aktivnog i pustolovnog turizma u sve većem zamahu. Također, prisutan je i trend segmenta zabave i leisura, evenata, manifestacija i sajamskog  turizma te wellbeinga koji zahvaća sve sfere turističke ponude.

Poduzetnici su ti koji svojom ponudom stvaraju trendove u turizmu i osluškujući potrebe tržišta prilagođavaju svoje aktivnosti potrebama gostiju, naglasio je Draguzet.

Istra danas radi preko 300 dana u godini. U Istri je doista najljepše u predsezoni i postsezoni, a posebni smo po tome što nudimo razne usluge, aktivnosti i manifestacije u kojima gosti raznih interesa mogu uživati cijele godine. 

Prvi istarski outdoor sajam – Weekend outdoor Festival koji će se održati u Fažani u svibnju predstavila je predsjednica Strukovne grupe pustolovnog turizma Katarina Dobrić Dabić (Adventure holiday d.o.o.)

Kroz Festival želi se stvoriti jedinstvena platforma i mjesto za umrežavanje i promociju. Kao izlagači predstavit će se dionici outdoor turizma na području Istre – dakle, pustolovni, camping, sport, travel & leisure turizam). Stručni dio sajma uključivat će predstavljanje primjera dobre prakse, predavanja i poslovne sastanke (B2B – Business to Business i B2C – Business to Consumer.).

Dodatni dio programa Festivala činit će  adventure race, te utrka u sklopu manifestacije „Teći isti piti“, a koje su predstavili Ivan Peruško (SEPE) i Erik Lukšić (ISTRun j.d.o.o.)

Segment weddinga koji se jako dobro upotpunjuje s radom putničkih agencija, ali i aktivnostima pustolovnog turizma predstavila je Marijana Dabo Percan. Kroz Istarski Festival Vjenčanja TIJARAsposaNEWS želi se dugoročno stvarati partnerstva i uključiti što veći broj tvrtki, obrta, udruga iz lokalne zajednice u promociju Istre kao destinacije za vjenčanja. Vjenčanja sve više postaju važan gospodarski segment, istaknula je Dabo Percan.

Business Wellbeing novi je segment u kojem postoje veliki potencijali razvoja turističke ponude, naglasila je Darija Čalić Trajčeski (Travel atico d.o.o.). Zbog ubrzanog načina života i stresa, programi wellbeing tehnika sve su traženiji. Upravo zbog potencijala Istre u tom segmentu u travnju će se u Puli po prvi put održati Business Wellbenig konferencija. 

Federica Ukušić Rovina (Mini karavan servis d.o.o.) predstavila je inovaciju koja omogućuje cjelogodišnje poslovanje. Ova je tvrtka u svoj kamp ugradila grijane bazene s kupolama, za što je nagrađena nizom nagrada. U dijelu poslovanja koji obuhvaća beach bar i resort, planira se uvođenje franšize za beach bar koji radi isključivo preko dana.

Predstavljanje trendova i projekata održano je u sklopu stručnog dijela sajma Promohotel – Education Point. HGK – Županijska komora Pula jedan je od pokrovitelja sajma. 

Odgovori

Pin It on Pinterest