DUH FRANCUSKE I ARGENTINE ZATVARAJU PULSKU KLASIČNU ZIMU U OŽUJKU

Foto: arhiva

Nakon raznih tematika, ansambala i stilskih razdoblja u siječnju i veljači, preostala dva događanja zadržat će se na 20. stoljeću i na velikanima koji su ostavili neizbrisiv trag u povijesti klasične glazbe.

Utorak 5.3., s početkom u 20.00 sati Istarsko narodno kazalište postaje interesantna kulisa za poznate pariške kavane koje su okupljale umjetnike, intelektualce i filozofe prethodnog stoljeća. U izvedbi trija Samante Stell na flauti, Davida Kumparea na klarinetu i Sandra Vešligaja na klaviru, Večer francuske glazbe je naziv koncerta povodom obilježavanja 125. obljetnice rođenja Francisa Poulenca i Georgesa Aurica te 50. godišnjice smrti Dariusa Milhauda, članova francuske grupe Les Six koji su značajno utjecali na brojne skladatelje i utkali novi glazbeni smjer u dvadesetim godinama prošloga stoljeća. Na programu je izbor njihovih najznačajnijih djela.

Kako se bližimo proljeću i temperature rastu, tako i program ciklusa postaje temperamentniji! Za posljednje ovogodišnje putovanje odabrali smo atraktivnu destinaciju na koju vas vodi Duo Loco, mezzosopranistica i violinistica Alice Hoffmann i harmonikaš Vladimir Gorup. Argentina, domovina tanga, iznjedrila je velikog kompozitora Astora Piazzollu čiji je glazbeni izričaj proširio ovaj specifičan ples po čitavom svijetu. To nije zaobišlo niti ovo dvoje osebujnih umjetnika koji u svojim vlastitim aranžmanima donose dašak argentinskog duha. Koncert započinje u 19.00 sati, u dvorani ”Circolo” Zajednice talijana Grada Pule / Comunità degli Italiani di Pola.

Ciklus Pulska klasična zima nastao je prošle godine iz potrebe da se kvalitetnim umjetničkim programom obogate zimski mjeseci, a na inicijativu pet udruga koje djeluju na području klasične glazbe: Udruge Disonanca, pulskog ogranka Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Organum Histriae, Istarske glazbene scene mladih te Udruge violinista. Ovogodišnji partneri su Arheološki muzej Istre, Zajednica Talijana Pula-Comunita degli Italiani di Pola i Istarsko narodno kazalište-Gradsko kazalište Pula. Pokrovitelji su Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule. Producent ciklusa je Diego Vitasović, voditeljica odnosa s javnošću Elena Roce, a umjetnički ravnatelj i izvršni producent Sandro Vešligaj.

Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Odgovori

Pin It on Pinterest