Zajedničkim snagama učenika, učiteljica, djelatnika Pula Herculanee i predstavnika Grada Pule posađene nove masline u dvorištu Osnovne škole Vidikovac

Nakon što je početkom veljače ove godine drsko ukradeno devet maslina iz dvorišta Osnovne škole Vidikovac, Grad Pula najavio je donaciju novih maslina koje su jutros dopremljene u dvorište škole i posađene zajedničkim snagama vrijednih učenika, učiteljica, djelatnika Pula Herculanee i predstavnika Grada Pule.

Osim devet komada mladih maslina, u školskom dvorištu jutros su posađena i stabla smreka koje su građani vratili Herculanei nakon proteklih božićnih blagdana, čime je školsko dvorište obogaćeno novim zelenilom.

„Danas smo ovdje svi zajedno u akciji sadnje maslina i smreka u suradnji s Pula Herculeneom. Nakon što je iz dvorišta Osnovne škole Vidikovac nažalost ukradeno devet stabala masline o kojima su se učenici godinama vrijedno brinuli, Grad Pula odlučio je donirati nove masline koje ćemo danas zajedno posaditi. Ova akcija kojom se razvija ekološka svijest je hvalevrijedna i od velike važnosti za našu djecu“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Obzirom na krađu maslina iz školskog dvorišta koja se ponovila noćas kada je iz školskog dvorišta otuđeno i posljednje drvo masline, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov najavila je poduzimanje odgovarajućih preventivnih mjera.

„Planiramo promptno ograditi prostor oko samih maslina. Njihova vrijednost, pogotovo za ovu djecu, je neprocjenjiva jer su se ona za njih sama godinama brinula. Isto tako, zamolili smo policijsku ophodnju da redovito obilazi ovo područje kako se ovo više ne bi događalo“, zaključila je pročelnica Sokolov.

Odgovori

Pin It on Pinterest