Danas u Dječjem vrtiću Pula krenula s radom nova jaslička skupina Jagodice

U sklopu predškolske ustanove Dječji vrtić Pula, u prostoru mjesnog odbora Busoler, od 11. ožujka je s radom krenula nova jaslička skupina Jagodice. U navedenu skupinu uključena su djeca koja su navršila godinu dana u periodu od prosinca 2023. do ožujka 2024. godine te su na takav način u cijelosti pokrivene potrebe roditelja.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport, Ivana Sokolov navela je da je prostor MO Busoler preuređen sukladno pedagoškim standardima za predškolski odgoj te su zaposlena dva odgajatelja.  Ograđen je prednji dio ulaza i napravljena je terasa koja zadovoljava potrebu za izlaskom djece na zrak, namještena je nova kuhinja, kupljen namještaj i opremljen prostor didaktičkom opremom. Grad Pula kontinuirano ulaže u predškolske ustanove kojima je osnivač, što u konačnici dodatno unapređuje cjelokupni predškolski sustav kao najisplativiji ulog u budućnost.

U ovoj pedagoškoj godini, Dječji vrtić Pula otvorio je već dvije dodatne grupe. U rujnu se otvorila jaslička skupina u područnom vrtiću Rožica, za djecu koja u trenutku redovnih upisa u svibnju nisu navršila godinu dana života, a početkom studenog 2023. godine u MO Kaštanjer otvorena je jaslička skupina „Trešnjice“ koja prima do 15 djece.

U sklopu projekta “Pulski vrtići za sretnije odrastanje“, područnom odjeljenju vrtića More, predškolska djeca iz svih objekata Dječjeg vrtića Pula, do srpnja 2023. godine, imala su mogućnost u produljenom radnom vremenu boraviti na radionicama, koje se održavaju prema konceptu Montessori. Nastavno na provedene radionice i interes roditelja, na predstojećim upisima omogućit će se roditeljima da upišu djecu u vrtiću More u šestosatni ili desetosatni program po konceptu Marije Montessori.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Mariza Kovačević kazala je da su se na takav način proširili i obogatili sadržaji odgojno-obrazovnog rada novim programima. Poseban naglasak ravnateljica je stavila na edukaciju osoblja s ciljem povećanja kvalitete i kreativnosti odgojno-obrazovnog rada te važnosti zdrave prehrane za razvoj najmlađih sugrađana.

U tijeku je dogradnja Odgojne jedinice Centar, kojom će Dječji vrtić Pula dobiti prostor za dvije nove jasličke skupine i novu proširenu kuhinju. Završetak radova predviđen je do početka nove pedagoške godine u rujnu ove godine.

Upisi u dječje vrtiće na području Grada Pule za pedagošku 2024./2025. godinu, podnosit će se u svibnju ove godine putem nacionalnog portala e-Upisi, dostupnog na portalu e-Građani. Pozivaju se svi roditelji da provjere valjanost svoje vjerodajnice za pristup portalu e-Građani. Sukladno Pravilniku o upisima, u dječje vrtiće mogu se upisati djeca od navršenih 12 mjeseci starosti pa do polaska u osnovnu školu.  Dijete i roditelji moraju imati prebivalište na području Grada Pule ili imati status stranca sa stalnim ili privremenim boravkom na području Grada Pule.

Odgovori

Pin It on Pinterest