Župan Miletić upriličio prijem za Uljaru Chiavalon

Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer prijem za poznatog vodnjanskog maslinara Sandija Chiavalona povodom proglašenja uljare Chiavalon najboljim oleoturizmom u Europi. Titulu su osvojili na dodjeli prestižnih nagrada „Il Magnifico“, održanoj u Firenci 13. ožujka, a namijenjena je najboljim proizvođačima ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Europi. 

Župan Miletić čestitao je Chiavalonu i svim djelatnicima uljare na velikom uspjehu istaknuvši kako je maslinarstvo uvelike doprinijelo promociji naše regije. 

„Vi ste bili među pionirima kada govorimo o proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Istri i iza ovog, ali i svih prethodnih priznanja stoji veliki trud i rad. Drago mi je što se danas sve više ljudi bavi ovom granom poljoprivrede, a posebno veseli što imamo i dosta mladih maslinara. Ponosni smo na vas, ali i na činjenicu da smo i van granica Hrvatske nadaleko poznati po vrhunskoj kvaliteti naših maslinovih ulja“, istaknuo je župan. 

Zahvalivši se županu na lijepim riječima i čestitkama, maslinar Sandi Chiavalon je rekao da su ostali iznenađeni jer se radi o novoj nagradi, koja je upravo ove godine po prvi put dodijeljena. 

„Žiri je napravio analizu svih gospodarstava i kako su rekli, naše je daleko iznad svih te su poručili ostalim proizvođačima da nas posjete i da vide kako se to radi u Istri, na što smo svakako bili ponosni“, kazao je Chiavalon.  

Odgovori

Pin It on Pinterest