Boksački klub Pula na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Marko Čalić: Spreman sam za Bangkok i nadam se najboljem

Jučer, 19. ožujka 2024. gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za predstavnike Boksačkog kluba Pula povodom velikog uspjeha Marka Čalića koji je već sedmi puta u karijeri osvojio naslov prvaka Hrvatske i koji se trenutno priprema za svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Bangkoku.

Uz Marka Čalića, prijemu su se odzvali i međunarodni sudac Orhan Avdi, predsjednik kluba Aldo Kantaruti te trener i bivši izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije Dorian Čalić.

„Čestitam tebi Marko i želim ti puno uspjeha u Bangkoku. Čestitam i cijelom klubu na velikim uspjesima i na svemu što radite za promociju boksa i našeg grada. Nastavite tako i dalje i hvala vam što svojim radom pozitivno utječete na mlade koji u vama vide uzore“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Trener i bivši izbornik Hrvatske boksačke reprezentacije Dorian Čalić pritom je izjavio kako danas sve više roditelja samoinicijativno upisuje djecu na boks, u nadi da će ih ovaj sport maknuti s ekrana, ojačati, disciplinirati i da će tamo pronaći zdravo društvo. Čalić je svog sina Marka krenuo trenirati od njegove petnaeste godine, a danas je on sedmerostruki prvak Hrvatske kojeg uskoro očekuje svjetski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Bangkoku od 23. svibnja do 3. lipnja.

„Moram doći do polufinala da bi se kvalificirao na Olimpijske igre. Spreman sam i nadam se najboljem“, izjavio je Marko Čalić.

Gradonačelnik Zoričić ovom je prilikom čestitao je i Orhanu Avdiju koji je početkom veljače završio i položio sudačke seminare Svjetske boksačke federacije IBA-e. Avdi je sudio na prestižnom svjetskom turniru 75. Strandja memorijalu u Sofiji i položio za međunarodnog suca s dvije IBA zvjezdice, čime se uvelike podigla razina i ugled hrvatskih sudaca i hrvatskog boksa na međunarodnoj sceni.

Podsjetimo, Boksački klub Pula najtrofejniji je hrvatski boksački klub. Najsjajniji dio povijesti ovog kluba osnovanog 1946.godine jesu veliki uspjesi Mate Parlova, a ujedno su i jedini hrvatski klub koji je ikada osvojio ekipno prvenstvo Jugoslavije, 1982. i 1983. godine.

Odgovori

Pin It on Pinterest