Grad Pula osigurao uskrsnice za umirovljenike s nižim primanjima

Grad Pula i ove je godine osigurao financijska sredstva za poklon bonove korisnicima mirovina i nacionalne naknade za starije osobe koji su ostvarili pravo na pomoć sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Pula – Pola.

Povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, ove će se godine dodijeliti 510 poklon bonova u iznosu od 54 eura koji će se moći iskoristiti u svim trgovinama „Konzuma“.

„Izuzetno sam zadovoljan što smo i za nadolazeće uskršnje blagdane našim umirovljenicima s nižim primanjima uspjeli osigurati poklon bonove koji će im barem malo uljepšati blagdane“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Grad Pula kontinuirano ulaže u pomoć socijalno ugroženoj kategoriji građana, a posebice umirovljenicima s nižim primanjima pa su tako u proračunu osigurana sredstva i za poklon bonove tijekom božićnih blagdana.

Podsjetimo, za dodatnu financijsku potporu korisnicima mirovine i korisnicima naknade za starije osobe, temeljem socijalnog programa Grada, osigurana su sredstva u iznosu od 169.000 eura. Na godišnjem nivou, Grad osigurava sredstva u ukupnom iznosu od 1.783.060,00 eura za pomoć socijalno ugroženoj kategoriji građana.

Odgovori

Pin It on Pinterest