Pulapromet donirao gradske autobuse Belom Manastiru

Grad Pula i Grad Beli Manastir nastavljaju uspješnu suradnju te je danas, 28. ožujka 2024. godine Pulapromet d.o.o. po drugi puta unutar tri godine donirao dva rashodovana autobusa za potrebe prijevoza putnika u Belom Manastiru.

Naime, Grad Beli Manastir je u veljači 2024. godine zatražio pomoć u vidu donacije autobusa koji su adekvatni za obavljanje gradskog prijevoza, a koji Pulaprometu više nisu potrebni.  Budući da je trgovačko društvo Pulapromet d.o.o. obnovilo vozni park novim autobusima, uz dogovor s Gradom Pula, odlučeno je da će sukladno zahtjevu donirati dva rashodovana autobusa Belom Manastiru. 

Prigodno preuzimanje autobusa održano je danas kod servisne radionice Pulaprometa u Puli, a ključeve autobusa predali su zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić i direktor Pulaprometa Tomislav Josipović. 

„Drago mi je što donacijom gradskih autobusa, i to drugi puta unutar tri godine, nastavljamo uspješnu suradnju između naša dva grada. Nastojat ćemo da se suradnja nastavi i dalje jer ona je pokazatelj solidarnosti i društvene odgovornosti ove gradske uprave. Od iznimne je važnosti da u skladu s mogućnostima pomažemo jedni drugima“, izjavila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

Direktor Pulaprometa Tomislav Josipović rekao je da mu je izuzetno drago što se nastavlja uspješna suradnja kojom se između ostalog promiče solidarnost i društvena odgovornost. Nadodao je da su donirana dva gradska autobusa tipa IRISBUS IVECO EUROPOLIS, proizvedena 2007. godine, istovjetna onima koji su već donirani Belom Manastiru u ožujku 2021. godine.

Gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob zahvalio je na donaciji poručivši:

“Prva dva donirana autobusa, 2021. godine, pomogla su nam u osnivanju komunalnog poduzeća, no prije svega pomogli su mještanima, osobito prigradskih naselja, u lakšem prometnom komuniciranju gradom. U ovom trenutku, dodatna dva autobusa koja će doći u Beli Manastir, značajno će povećati stabilnost prometovanja u skladu s voznim redom, a ovoj donaciji najviše se raduju osnovnoškolci koji cijelo ljeto imaju besplatan ulazak na Gradske bazene, a sada će besplatno još češće i lakše moći doći do njih. U ovom trenutku donirani autobusi pomažu nam u ispunjavanju formalnih preduvjeta za prijavljivanje na fondove Europske unije jer nam je konačni cilj imati flotu novih autobusa i mini-buseva na plin i struju. Cilj Grada Belog Manastira je okrenuti se zelenim, ekološkim strategijama i politikama te želimo nabaviti eco-friendly autobuse koji su minimalno štetni za prirodu. Stoga želim još jednom zahvaliti Gradu Puli na ovoj velikoj pomoći koja nam pomaže u ispunjavanju formalnih preduvjeta za organiziranje održivog i kvalitetnog gradskog prijevoza u Belom Manastiru.”

Odgovori

Pin It on Pinterest