GOTOVO STOTINU GRAĐANA PULE I TIM AKTIVNE HRVATSKE ZAJEDNIČKIM TRENINGOM ŠALJU VAŽNU PORUKU: “KRAJNJE JE VRIJEME DA SE POKRENEMO!”

Gotovo stotinu građana Pule odradilo je jednosatni trening na otvorenom uz vodstvo kineziologa iz tima sportsko – edukativnog projekta Aktivna Hrvatska. Prava sportska razglednica iz Istre s važnom porukom putuje diljem Hrvatske. Trening se u Puli održao u suradnji s Gradom Pulom.

„Sretna sam da je nakon šest godina Aktivna Hrvatska ponovno u Puli. Ovo je prilika da naše građane dodatno motiviramo da se pokrenu. S nama je bilo gotovo 100 vježbača svih generacija što je poruka svima nama da se dodatno pokrenemo!“ – istaknula pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov. Tim Aktivne Hrvatske pozdravio je i gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić.

Građani su uz trening imali priliku obaviti mjerenje tlaka koje su u Puli, uz besplatne savjete, vodili liječnici iz  projekta Pokaži srce. Oni koji nisu imali zadovoljavajuće vrijednosti obavljenih pretraga upućeni su liječnicima obiteljske medicine na dodatne preglede.

„Poželjno je odraditi barem 30-ak minuta dnevno neke tjelesne aktivnosti, ako ne i više. Naše je tijelo stvoreno za kretanje. Ovim treningom šaljemo poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti svih nas, a naročito mladih!“ – istaknula je ambasadorica projekta Renata Sopek koja je vodila program. Jednosatni trening na Trgu Portarata su pak vodile kineziologinje Lukrecija Dragić i Tina Živković, treneri Filip Beljan i Fran Vukomanović, a s njima u timu je bila i mlada gimnastičarka Anja Dabinović.

Besplatni treninzi Aktivne Hrvatske se nastavljaju u Baranji 27. travnja, na otoku Krku 4. svibnja, u Požegi 11., Vodicama 25. svibnja, Malom Lošinju 8., Dubrovniku 29. lipnja te drugim gradovima.

Za sve treninge potrebno se prijaviti na; www.aktivnahrvatska.hr

Aktivna Hrvatska se u 12. sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora.  Partner projekta je Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Sponzor je Nutribullet, omiljeni pomoćnik u kuhinji koji će vam osigurati savršeno uravnotežen obrok u manje u 60 sekundi. Njihove zdrave sokove probali su svi vježbači nakon treninga. Partner je i Brita, vodeća međunarodna kompanija u filtraciji. Hidraciju za vježbače osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening. Partneri projekta su Janaf – jer energija povezuje, Falkensteiner Resort Punta Skala, Bluesun i Valamar hoteli.

Odgovori

Pin It on Pinterest