Održan prijem za Radio Istru i Radio Pulu – dobitnike Večernjakove ruže

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić održao je prijem za ekipe Radio Istre i Radio Pule, dobitnike ovogodišnje Večernjakove ruže.

Župan Boris Miletić srdačno je čestitao nagrađenima poručivši kako se cijela Istra ponosi njihovim velikim uspjehom i priznanjem.

„Kao Županija ulažemo značajna sredstva u očuvanje naše zavičajnosti jer je jasno da u globaliziranom svijetu moramo njegovati i našu tradiciju i običaje. Često pronađem vremena kako bi poslušao i radio emisiju Explora koja ima zanimljiv format promicanja znanosti, budućih tehnologija i ostalih zanimljivih tema.“ – kazao je župan Miletić i posebno se zahvalio Radio postajama na objektivnom praćenju rada istarskih gradova, općina i Istarske županije.

Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac pridružio se čestitkama te je istaknuo kako je, s obzirom kako se Istra brojem stanovništva ne može mjeriti s većim regijama, posebno ponosan na uspjeh istarskih radio emisija koji su svojim radom i trudom potvrdili visoku kvalitetu, te im je zaželio nove uspjehe i sljedeće godine.

Glavni urednik HRT – Radio Pula Bruno Krajcar istaknuo je kako mu je velika čast i zadovoljstvo sudjelovati na prijemu u Istarskoj županiji.

„Županija uvijek prepoznaje vrijednosti i kvalitetu i zahvalan sam što podržava sve nas koji pokušavamo raditi nešto kvalitetno što će biti prepoznato i izvan granica naše županije.“ – kazao je glavni urednik Krajcar te je iskoristio priliku kako bi se zahvalio svim kolegama i kolegicama koji sudjeluju u kreaciji radio emisije „Explora“.

Astronom, poznati popularizator znanosti i stalni gost radio emisije „Explora“ Korado Korlević kazao je kako su nagrade potvrda kako Istra danas ni u „showbusinessu“ nije patuljak te je istaknuo kako bi gaming industrija mogla biti glavni način na koji se može utjecati na ostanak mladih i kvalitetnih kadrova u Istri, ali je i upozorio na svjetlosno zagađenje koje sve više utječe na prirodu i okoliš.

Direktor Radio Istre Zvjezdan Jurcola kazao je kako na nagradu mogu biti ponosni svi Istrijani, dok je urednica nagrađene radio emisije »Draga nam je Istra« Melita Gržić Pincin istaknula kako joj je iznimno drago što su napori pri organizaciji radio emisije prepoznati.

„Sve što radimo, ne radimo samo za sebe, već za cijelu zajednicu jer je to zapravo i naša uloga u društvu. Smatram kako na ovaj način pomažemo i uzdižemo sve ljude koji brinu o našoj glazbenoj baštini i koji tradiciju žele prenijeti na buduće generacije.“ – poručila je urednica Gržić Pincin.

Na prijemu su sudjelovali i Igor Paulišić i Dragan Jovičić iz Radio Istre.

Nagradu 30. Večernjakove ruže u kategoriji radijska emisija godine osvojila je emisija »Draga nam je Istra« s Radio Istre, a Digitalna ruža za 2023. pripala je emisiji »Explora« koja se emitira na Radio Puli. Kao što je bio običaj prethodnih godina, pobjednike su birali čitatelji Večernjeg lista

Odgovori

Pin It on Pinterest