Uspješna Eko akcija povodom Dana planeta Zemlja održana u Šišanu

U subotu 20. travnja, čak 140 prijavljenih volontera, ljubitelja prirode, sudjelovalo je na Eko akciji povodom Dana planeta Zemlja u Šišanu.

Eko akciji čiji su organizatori bili Turistička zajednica Općine Ližnjan, komunalno poduzeće Ližnjan Brnestra i Općina Ližnjan – Lisignano, pridružili su se uz organizatore, već tradicionalno školarci PO Šišan i Valtura sa učiteljicama, mladež DVD-a Ližnjan sa svojim voditeljem, članovi SRU Marlera, studenti sa Fakulteta prirodnih znanosti u Puli, eko aktivisti Vodnjana i Ližnjana, djelatnici Hrvatskih šuma i ekipa Beach bara Tortuga.

Nakon početnog okupljanja u uvali Kala – Cala u Šišanu te raspoređivanja po lokacijama i podjele rukavica i vreća za smeće, započelo se sa čišćenjem punktova na potezu od sv. Stipana do Punte od Grepacoli (uvala sv.Stipan, Lakuso, Val dei talponi, Val dei piveti) i sjevernije do Babine škulje (Fornaže, Posso mortizin, Spiliuga, Babina škulja). Prikupljen je 21 kubik smeća, većim dijelom plastike, a našlo se i dosta krupnog otpada poput frižidera, kayaka i sl.

Nakon akcije čišćenja, volonteri su se okrijepili toplim napitkom i zasluženom marendom zadovoljni sa odrađenom akcijom i kako se moglo čuti u razgovoru, ponosni na učinjeno.

Odgovori

Pin It on Pinterest