Župan Miletić primio menadžericu godine Arijelu Draguzet

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić održao je prijem za Arijelu Draguzet iz tvrtke Istra – agent d. o. o., koja je na 6. konferenciji Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG, održanoj u Dubrovniku, osvojila nagradu za najuspješniju menadžericu u 2023. godini.

Župan Miletić uvodno je čestitao menadžerici Draguzet na osvojenoj prestižnoj nagradi za koju smatra da potvrđuje kako se rad i trud isplate.

„Kada pogledamo našu županiju, u ovih 30 godina napravili smo zaista velike iskorake prema naprijed, a važno je naglasiti i kako Istra sigurno ne bi bila najrazvijenija hrvatska regija kada ne bismo imali snažno poduzetništvo. Uvijek volim kazati da je i malo i srednje poduzetništvo izuzetno važno. Taj segment poduzetništva je fleksibilniji, žilaviji, on se brže prilagođava promjenama u svijetu koji se sve više mijenja. Naši ljudi u Istri imaju poduzetnički duh i karakter i drago mi je da smo kao Istarska županija to u startu prepoznali i oformili određen broj potpornih institucija, poput Istarske razvojne agencije, Agencije za ruralni razvoj Istre i Istarske regionalne energetske agencije. Smatram kako na taj način uspješno, ne samo riječima, nego i dijelima pružamo potrebnu potporu i navedenom sektoru“, kazao je župan Miletić i istaknuo kako u Istarskoj županiji od 14 upravnih tijela i službi, na čelu njih 10 su žene.

 Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac pridružio se čestitkama i istaknuo kako mu je iznimno drago što je i ova nagrada došla u Istru.

„Mi smo mala regija koja uvijek mora imati tu dodanu vrijednost i biti iznad prosjeka, a rekao bih kako nam upravo žene svojom odgovornošću i generalno ozbiljnijim pristupom poslu značajno pomažu u ostvarivanju tih iznadprosječnih rezultata koji su toliko česti u našoj Istri“, poručio je pročelnik Glušac i istaknuo kako mu je iznimno drago što će ovaj uspjeh dodatno doprinijeti proboju žena u društvu koje je još uvijek previše patrijarhalno.

Menadžerica Arijela Draguzet kazala je kako je iznimno sretna i ponosna što je struka prepoznala rezultate njezina rada.

„Posebno mi je drago što sam kao žena uspjela u takozvanom muškom svijetu. To su izazovi s kojima se žene susreću, kako spojiti posao i privatne obiteljske obveze, ali mislim da kada čovjek ima volju, želju i ambiciju da se sve to može ostvariti. Možda je ponekad malo teže, ali je zato i puno slađe uspjeti“, kazala je Draguzet.

Predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG – Ogranak Istra Gordana Restović zahvalila je na prijemu i kazala kako se Udruga trudi pronaći kvalitetne istarske poduzetnice kako bi ih mogla kandidirati, a što s obzirom na razvijeno žensko poduzetništvo u Istri uvijek obave uspješno. Čestitkama nagrađenoj poduzetnici pridružio se i predsjednik HGK-a Županijske komore Pula Danijel Benčić.

Odgovori

Pin It on Pinterest