“Zavičajna nastava nenasilja” u Muzeju Apoksiomena

U petak, 4. listopada 2024. u 17 sati u Muzeju Apoksiomena na Lošinju udruga Proces održat će projekcije filmova, stručnu panel diskusiju te predstavljanje brošure s ciljem promicanja nenasilja u društvu, posebice prema LGBTIQ+ zajednici, u sklopu projekta “Zavičajna nastava nenasilja”.

U vrijeme kad su solidarnost, prihvaćanje i empatija ključni, želimo poticati stvaranje sigurnog prostora za otvoreni dijalog, edukaciju i podršku svim marginaliziranim skupinama, posebice u manjim sredinama gdje je navedena tematika, na žalost, još uvijek nevidljiva. Saznajte više o izazovima s kojima se suočavaju LGBTIQ+ osobe, naučite kako postati saveznik u borbi protiv nasilja i diskriminacije, upoznajte aktiviste koji promiču ljudska prava te sudjelujte u razgovoru o izgradnji inkluzivnog društva!

Program
⦁ Projekcija dva kratkometražna eksperimentalna filma snimljena na projektnoj radionici;
⦁ Projekcija dokumentarnog filma “Ja bi’ da to imam doma”;
⦁ Stručna panel diskusija na kojoj sudjeluju psihologinje Elena Busanić i Marina Milković te scenaristica filma “Ja bi’ da to imam doma” Emina Hermann koje će podijelit činjenice i svoja iskustva o nasilju i diskriminaciji u društvu i među mladima, s posebnim naglaskom na LGBTIQ+ zajednicu koju će moderirati Andrea Vidović;
⦁ Predstavljanje edukativno – savjetodavne brošure “Znanjem do nenasilja” koja promiče stvaranje uključivog društva i suzbijanje nasilja i/ili diskriminacije prema pripadnicima LGBTIQ+ zajednice

Program je besplatan te je namijenjen svima, a posebno mladima i LGBTIQ+ osobama. Vaša podrška i prisutnost mogu napraviti razliku. Zajedno gradimo društvo bez nasilja, punog razumijevanja, uključivosti i međusobnog poštovanja!

Projektom “Zavičajna nastava nenasilja” ističe se problem nasilja i diskriminacije s kojim se LGBTIQ+ zajednica još uvijek suočava te se planiranim radionicama želi stvoriti aktivna i socijalno osjetljiva zajednica, poticana na promišljanje o problematici koja se u manjim sredinama često pomete pod tepih.

Odgovori

Pin It on Pinterest