Danas ti čitam na klupici u parku

 

Po uzoru na parkove širom svijeta gdje se ljudi okupljaju, druže, provode slobodno vrijeme, želja nam je oživiti pulske parkove čitanjem i druženjem uz knjigu.

Zato smo ove godine manifestaciju promicanja knjige i čitanja nazvali Danas ti čitam na klupici u parku, a čitajući ćemo povezati dva pulska brežuljka – Monte Zaro i Monte Grande (Veli Vrh).

U ponedjeljak, 23. listopada u čitanju će nam se pridružiti dvije osnovne škole i dva vrtića – Monte Zaro i Veli Vrh, a čitat ćemo slikovnice, knjige o Puli (zavičaju), knjige na čakavici i knjige na stranim jezicima.

Program počinje u 10 sati na Monte Zaru, a nastavlja u 11.15 sati na Velom Vrhu.

Park je mjesto razgovora, opuštanja i kratkog predaha od svakodnevnih obaveza. Želimo popularizirati čitanje i provesti jutro čitajući naglas. Da bismo privukli i druge ljude na čitanje, na klupicama u parkovima ostavljat ćemo tragove – knjige, kako bi se ljubav prema čitanju širila dalje među našim sugrađanima.

U slučaju kiše manifestacija će se održati u Središnjoj knjižnici (Kandlerova 39) gdje će se od 13 sati čitati u cjelodnevnom bookparku.

Dođite i čitajte zajedno s nama!

Pin It on Pinterest