Nastavlja se humanitarna akcija „Pokreni se za Mali svijet”

 

Na trećoj međunarodnoj utrci Ironman 70.3 održanoj ove nedjelje u Puli sudjelovala je i ekipa Dječjeg vrtića „Mali svijet“ u sastavu Irena Brajković, Magda Romić i Bogdan Đekić. Njih troje zajedno su istrčali 112 900 metara te na taj način dali svoj doprinos humanitarnoj akciji „Pokreni se za Mali svijet” kojim se prikupljaju sredstva za opremanje senzorne sobe.

Humanitarna akcija nastavlja se i dalje te će se tim povodom u četvrtak, 21. rujna s početkom u 18.00 sati u Središnjoj knjižnici održati okrugli stol na temu „Senzorna integracija – zašto je važna?. O ovoj vrlo važnoj temi govorit će LorettaMorosin, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda – Pula, DorisMancini Flego, rehabilitator, pedagog senzorne integracije (Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda – Pula), Mateja Hrestak, odgojitelj, pedagog senzorne integracije (Dječji vrtić Mali svijet) i Irena Brajković, psiholog mentor (Dječji vrtić Mali svijet). Cilj okruglog stola i cijele akcije općenito je podizanje svijesti o potrebama djece s teškoćama u razvoju i teškoćama senzorne integracije, a prikupljena sredstava iskoristit će se za dovršetak opremanja prostora senzorne sobe te nabavku potrebnih sredstava i didaktike. Naime, zahvaljujući senzornoj sobi, kod djece se unaprjeđuje razvoj različitih sposobnosti i vještina kao što su razvoj osjeta, ravnoteža, gruba i fina motorika i slično.

Humanitarna akcija otvorena je do kraja mjeseca, a priključiti se mogu svi zainteresirani građani uplatom donacije na račun akcije HR6923600001502139091 otvoren kod Zagrebačke banke. Ujedno treba napomenuti kako će u sklopu akcije na gradskoj tržnici 30. rujna 2017. biti postavljen humanitarni štand. Dodatne informacije o ovoj humanitarnoj akciji mogu se pronaći na Facebook i internetskoj stranici projekta

Pin It on Pinterest