Promocijom zdravih navika obilježen Svjetski dan srca i hodanja

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije zajedno s Gradom Pulom i Istarskom županijom danas je na prigodan način, kroz niz aktivnosti, obilježio Svjetski dan srca i Svjetski dan hodanja.

Podršku ovom događaju, koji ima za cilj osvijestiti javnost o bolestima srca i krvnih žila, dala je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci. „Grad Pula, koji već 25 godina nosi titulu Zdravog grada u svojim programima promovira razne oblike prevencije poput zdrave prehrane i zdravog načina života“ kazala je Puh Belci nadodavši kako je još jedan vid prevencije i tjelesna aktivnost kojoj svi zajedno trebamo podariti više pažnje. Za promjene, posebice one koje se odnose na usvajanje pozitivnih navika nikad nije kasno, konstatirala je Puh Belci.

Ravnatelj Zavod za javno zdravstvo IŽ Aleksandar Stojanović istaknuo je kako je ovo još jedna u nizu akcija koje Zavod provodi u cilju promocije zdravlja svih žitelja. Na tragu toga ravnatelj je kazao kako će Zavod u narednom periodu veću pozornost pridati programima koji se tiču jačanja tjelesne aktivnosti po školama.

Jedna od aktivnosti, a koja se usko veže uz ovogodišnji slogan koji glasi „Pokreni svoj život“, bila je pješačenje stazom Drenovica, a na kojemu su uz učenike pulske Škole za odgoj i obrazovanje, Ekonomske škole i Gimnazije Pula sudjelovali i članovi Kluba rekreativaca u prirodi Pula.

Obilježavanju su se pridružili učenici Medicinske škole koji su tom prigodom prisutnima mjerili tlak te dijelili informativne letke, a dok su učenici Osnovne škole Tone Peruško demonstrirali vježbe na novom poligonu za tjelesnu aktivnost.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest