U Puli otvoreni 9. Dani inženjera elektrotehnike

U Hotelu Parka plaza Histria danas su svečano otvoreni 9. Dani inženjera elektrotehnike koje okuplja inženjere i stručnjake iz područja elektrotehničke struke.

Na svečanom otvaranju brojne prisutne sudionike pozdravio je predsjednik Hrvatske komore inženjera elektrotehnike – HKIE Željko Matić koji je istaknuo kako je ovaj skup inženjera postao tradicionalan, ali i najznačajniji skup inženjera. Na ovogodšnjim Danima inženjera koji se po prvi put održavaju u Puli sudjeluje 20 izlagača, a prijavljeno je oko 400 sudionika.

U ime domaćina obratio se pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je istaknuo važnost ulaganja u znanje i izvrsnost kao preduvjeta za konkurenciju na današnjem tržištu. “Ponosimo se svojim Uljanikom i ljudima koji ga stvaraju. Prvi smo grad u Hrvatskoj koji je uveo cjelokupno e-poslovanje i trudimo se biti primjer ostalima”, kazao je Miletić koji je sudionicima zaželio ugodan boravak u Puli, a istarski župan Valter Flego istaknuo je važnost ovakvih skupova u svjetlu investicija i gospodarskog napretka.

O iskustvima na polju znanosti i tehnologije govorio je direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti koji je istaknuo kako su istarski gradovi izradili energetske bilance i strategije, predstavio je istarski Centar za istraživanje materijala – METRIS, kao i Centar za popularizaciju znanosti. Predstavnik EU parlamenta Davor Škrlec izrazio je zadovoljstvo ostvarenim pokroviteljstvom skupa, te savjetovao sudionike da prate zbivanja u Europi kako bi pravovremeno i primjereno mogli djelovati, dok je predsjednica Hrvatske komore arhitekata Željka Jurković zaključila kako će ovaj skup obuhvatiti teme koje se tiču šire elektrotehničke zajednice.

9. Dani inženjera elektrotehnike održavaju se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Ministarstva obrta i poduzetništva, sva četiri hrvatska elektrotehnička fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke te domaćina Istarske županije i Grada Pule. Ove se godine skup po prvi put odvija i pod visokim pokroviteljstvom EU parlamenta i njegovog predsjednika Martina Schultza.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest