Najavljen 7. Pula Boat Fair

Danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Pula održana konferencija za medije na kojoj je najavljen sedmi po redu Pula Boat Fair – međunarodni sajam brodske opreme koji će se održati u marini Veruda od 12. do 14. listopada 2016. godine.

P.o. Gradonačelnika Pročelnica Upravnog odjela za financije i opću upravu Grada Pule Vesna Sajić srdačno je pozdravila organizatore i sponzore ovog sve poznatijeg sajma.

„Iz godine u godinu sajam se uspješno razvija i profilira na tržištu unatoč često lošim ekonomskim prilikama. Grad Pula od samog početka pruža financijsku potporu sajmu te se nadamo da će sajam i dalje nastaviti postizati dobre rezultate u svojim aktivnostima, posebno u djelu vezanom za poslovne sastanke gdje poduzetnici imaju prilike na direktan načinuspostaviti međusobne dogovore i komunikaciju. Na taj se način nastavlja i tradicija Pule kao grada brodogradnje.“ – rekla je Sajić.

Predsjednica HGK – Županijska komora Pula Vesna Jaklin Majetić zahvalila se Gradu Puli i Istarskoj županiji na tradicionalnom pokroviteljstvu istaknuvši kako HGK organizira sajam  s ciljem podupiranja tradicionalnih i kvalitetnih proizvodnji na pulskome području. „U sklopu naše potpore hrvatskim izlagačima ove godine izdvajamo i značajna financijska sredstva namijenjena smanjenju troškova i tarifa (do 50%) domaćom izlagačima.“ – rekla je Jaklin Majetić.

Izvršni organizator sajma i direktor Motortech Consulting d.o.o. Pula i predsjednik Strukovne grupe proizvođača brodske opreme Livio Bolković ukratko je predstavio bogati program ovogodišnjeg sajma koji će započeti u srijedu prigodnom konferencijom na temu 160. godina Uljanika koji je danas izrastao u ozbiljnog svjetskog giganta brodogradnje.

Anton Pletikos iz Zajednice tehničke kulture Pula iskoristio je priliku kako bi predstavio aktivnosti ZTK-a od kojih se ove godine posebno ističu jedriličari koji će popularizirati jedrenje kod mladih, te sudjelovanje na tradicionalnoj regati koja privlači mnoštvo sudionika.

Pokrovitelji sajma su Istarska županija i Grad Pula, dok su partneri Turistička zajednica Grada Pule, Uljanik Grupa,  pulska podružnica Jadranskog osiguranja, NP  Brijuni, Metronet telekomunikacije Zagreb, S. M. Internet Tehnologije d.o.o., Tehnomont Pula, ABB d.o.o. te Zajednica tehničke kulture Pula.

( www.pula.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest