U projektu „Znamo plivati“ sudjeluje 600 osnovnoškolaca

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović posjetila je bazen u Valbandonu gdje se održava program obuke neplivača u školama naziva „Znamo plivati“. Riječ je o programu kojega provodi plivački klub „Arena” u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te Gradom Pula.

„Grad Pula je rado podržao jedan ovakav projekt koji promovira zdrave navike te potiče djecu na bavljenje sportom“ istaknula je Krizmanić Marjanović.

Kako doznajemo od glavnog trenera PK Arena i voditelja programa „Znamo plivati“ Samuela Smailbašića akciji se priključilo preko 600 učenika drugih razreda iz pulskih osnovnih škola. Program ima za cilj zainteresirati djecu mlađe dobi za plivanje stoga su treneri PK Arena osmislili niz aktivnosti koje se provode u više etapa, od testiranja plivačkih znanja i sposobnosti djece do besplatne obuke u trajanju od devet tjedana, a koju će provoditi treneri i instruktori. Testiranje je osmišljeno tako da dijete samostalno skoči u vodu, otpliva 25 metara okrene se i odgurne od zida te dopliva nazad do 50 metara, dodaje  Smailbašić. 

Odgovori

Pin It on Pinterest