Gradu Puli dodijeljena nagrada za najbolji projekt WILDSEA

U sklopu konferencije “Pametni gradovi” koja je danas održana u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, a koja promovira izvrsnost i inovativnost rješenja implementiranih u hrvatskim gradovima, Grad Pula je za projekt WILDSEA nagrađen prvom nagradom u kategoriji “Pametni turizam”.

Nagradu je preuzeo pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je zahvalivši organizatorima na nagradi, istaknuo kako je projekt kandidiran u sklopu programa europske komisije COSME 2014 i sufinanciran je od strane Europske unije, a među osam europskih partnera iz Španjolske, Italije, Irske i Ujedinjenog kraljevstva sudjeluje i Grad Pula kao jedini predstavnik Republike Hrvatske.
“Pula je danas po mnogočemu grad lider i pionir u uvođenju suvremene tehnologije u svakodnevni rad gradske uprave. To je nešto na čemu ćemo nastaviti raditi i ova nam je nagrada poticaj da budemo još i bolji”, kazao je Miletić.

Cilj projekta WILDSEA je promocija održivog turizma kroz povezivanje europskih destinacija s bogatom bio raznolikošću koja se može doživjeti kroz sportove na vodi  i obilaskom  obalnih staza, a u skladu s trenutnim znanstvenim naporima kako bi se bolje razumjeli  i održali morski ekosustavi i vrste. Turistima i posjetiteljima se putem web stranice nude informacije o europskim destinacijama i mjestima  istaknute bio raznolikosti, kao i komercijalnim mogućnostima koja im se pružaju, a koja će im omogućiti da dožive odgovoran kontakt s morskim vrstama u divljini kroz praksu vodenih sportova te sudjeluju u naporima da ih se očuva.

“Pametni gradovi ” projekt je Poslovnog dnevnika i namijenjen je promociji izvrsnosti i inovativnosti “smart city” inicijativa implementiranih u hrvatskim gradovima, ali i podizanju opće svijesti javnosti oko važnosti razvoja takvih projekata.

http://www.pula.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest