Mjesec hrvatske knjige – Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Jučer, 11. listopada 2016. u Središnjoj knjižnici predstavljen je program Gradske knjižnice i čitaonice Pula u Mjesecu hrvatske knjige, koji se obilježava od 15. listopada do 15. studenog.

Program manifestacije predstavile su ravnateljica Nela Načinović, voditeljica matične službe Nadia Bužleta, knjižničarka Odkjela za djecu i mlade Nadija Crkvenac, knjižničarka Odjela beletristike Andrea Trapan i koordinatorica za programe Iva Lanča Jodić.

Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je “Čitam 100 na sat”, a program u svim ograncima pulske knjižnice vrlo je bogat i obuhvatit će razne sadržajne cjeline. Održat će se mnoštvo sadržaja za djecu i mlade, edukativnih programa i radionica, predstavljanje regionalnih pjesnika i njihovih zbirki, predavanja, otvorenje izložbi, glazbenih programa… Kao i svake godine dosad, u svim ograncima knjižnice predškolci i učenici 1. razreda osnovne škole od 15. listopada do 15. studenog imaju besplatni upis.

Nacionalni program za poticanje čitanja ove godine održat će se 21. listopada, a tom će se prigodom čitati na raznim gradskim lokacijama, od Giardina, Portarate, Danteovog trga, Foruma, a sudjelovat će djeca iz predškolskih i školskih ustanova čitajući pjesme istarskih autora.

Ovogodišnji, 4. po redu Brazilski dani Puli bit će održani od 19. do 21. listopada, a gosti iz Brazila kroz film, književnost i glazbu, odnosno radionice i okrugli stol predstavit će svoju zemlju i njezine specifičnosti kako bi je približili pulskoj publici.

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenog, kada se nastavlja kampanju “Pokrenimo bibliobus!”. Ove godine u posjet dolazi bibliobus riječke knjižnice, koji je nabavljen zahvaljujući sličnoj akciji, te bibliobus iz Slovenije, kojima će se obići mjesta koja prošle godine nisu bila obuhvaćena sličnom akcijom. Nadalje, u sklopu kampanje pokreće se akcija prikupljanja građe o bibliobusu koji je djelovao u Puli od 1978. do 1991. godine. Pozivaju se svi građani koji imaju građu (fotografije, članske iskaznice i sl.) da je posude Knjižnici. Prikupljena građa bit će skenirana i vraćena vlasnicima.

Programsku knjižicu Mjeseca hrvatske knjige i više o svečanom otvaranju možete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/citam-sto-na-sat/32265

Odgovori

Pin It on Pinterest