Od studenog dva oralna kirurga u Puli

Početkom studenog u Stomatološkoj poliklinici u Puli trebala bi biti otvorena ordinacija oralnog kirurga. Bit će to drugi oralni kirurg u gradu, kojeg su Puljani dobili proširenjem javnozdravstvene mreže što je Ministarstvo zdravlja usvojilo lani u listopadu. Povjerenstvo Ministarstva dalo je pozitivno mišljenje za početak rada u novouređenoj ordinaciji, ali to rješenje treba dočekati i napismeno. U Istarskim domovima zdravlja očekuju ga do kraja sljedećeg tjedna.

Dobro održavana zgrada

Natječaj za zapošljavanje oralnog kirurga je već proveden i dr. Bruno Vidaković radit će sa sestrom Tanjom Ribić. U uređenje i nabavu opreme nove ordinacije IDZ je uložio 288 tisuća kuna.

Što se dalje planira s iznimno dobro održavanom zgradom Stomatologije na adresi Bartolomeo dei Vitrei 13, u kojoj se, međutim, svako-toliko zatvori pokoja ordinacija, pitamo ravnatelja Istarskih domova zdravlja dr. Antu Ivančića. Na mnogim vratima prostrane višekatnice, koju Puljani i dalje nazivaju “bivše rodilište”, stoje natpisi: preselio na novu adresu. Stomatolozi koncesionari odlučuju se na kupnju vlastitih poslovnih prostora, iz njima znanih razloga.

Cijena najma ordinacije iznosi tisuću kuna mjesečno, kaže ravnatelj IDZ-a, pa to ne bi trebalo biti razlog iseljavanja – vjerojatnije su u pitanju visoki režijski troškovi. Velika je to zgrada koju treba održavati i grijati. Troškove grijanja, struje, vode i održavanja dijele IDZ i koncesionari u skladu s ugovorom o zakupu prostora.

Polivalentni stomatološki centar

U zgradi Stomatologije sada rade četiri stomatološke ordinacije u sklopu Doma zdravlja, sedam je ordinacija stomatologa koncesionara, a tu su i zubni rendgen s uređajem za ortopanske snimke te sedmero zubnih tehničara koji imaju prostore u zakupu.

– U zgradu se kontinuirano ulaže posljednjih desetak godina i većina prostora je obnovljena. Smatram da je Puli potreban polivalentni centar stomatološke zaštite u sustavu javnog zdravstva i dogodine planiramo dodatna ulaganja. Dolazak ortodonta te otvaranje nove stomatološke ordinacije za pedodonta to su nam želje, a možda u budućnosti dobijemo i ordinaciju dječje stomatologije kao centar preventivne stomatologije, kaže ravnatelj Ivančić.

( Izvor: www.glasistre.hr )

Odgovori

Pin It on Pinterest