Otvorena izložba „Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice“

Izložba nazvana „Jezik sveti mojih djedova: hrvatsko-bugarske usporednice“ otvorena je jučer u Galerija C8 od strane veleposlanice Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Tanye Dimitrove. Samom činu otvorenja izložbe nazočila je i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja je ranije toga dana primila izaslanstvo Republike Bugarske, a koje je isto tako posjetilo izložbu.

Osvrt na izložbu dala je Adriana Gri Štorga voditeljica knjižničnog Odjela Arheološkog muzeja Istre. Izložba izborom najrelevantnijih bibliografskih izvora podsjeća na hrvatskobugarske kulturne dodire osnažene doprinosom nerijetkog broja hrvatskih i bugarskih intelektualaca, među kojima se posebno izdvaja ime Josipa Jurja Strossmayera. Izložbom odabranih knjiga želi se pokazati da su Bugarska i Bugari u hrvatskoj knjizi prisutni od davnina kroz teme i okolnosti koje ih povezuju.

Riječ je o izložbi organiziranoj u povodu posjete izaslanstva Republike Bugarske Gradu Puli i Istarskoj županiji od strane Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Veleposlanstva Republike Bugarske u Hrvatskoj te Arheološkog muzeja Istre.

http://www.pula.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest