Pula uskoro bogatija za još jedan turistički sadržaj

Novi kulturno – turistički projekt „Kuća istarskog maslinovog ulja“ jučer je u prostorijama Turističke zajednice Pula predstavljen od strane gradonačelnika Pule Borisa Miletića, direktorice TZ Pula Sanje Cinkopan Korotaj te autorice projekta Lorene Boljunčić.

„Riječ je o projektu koji ima za cilj na jedan suvremen način predstaviti sve aspekte povijesti i sadašnjosti maslinarstva u Istri“ uvodno je kazala Boljunčić nadodavši kako će se putem ovog projekta revitalizirati dio kompleksa bivše tvornice Arena Trikotaže kroz stvaranje novog sadržaja kojim će se promovirati posebnosti Istre.

„Ovaj će projekt dodatno oplemeniti turističku ponudu našega grada koji iz godine u godinu ruši turističke rekorde“ kazao je Miletić nadodavši kako je riječ o cjelogodišnjem turističkom proizvodu. Grad Pula podržava ovaj projekt, a svoj će doprinos dati tako što će urediti ulicu Sv. Teodora na način da se poploči te uvede nova javna rasvjeta, pojasnio je Miletić. Na riječi gradonačelnika nadovezala se Cinkopan Korotaj koja je kazala kako je projekt muzeja istarskog maslinovog ulja vrlo značajan iz razloga što nudi nešto novo, nešto što prezentira upravo naš grad i regiju.

Kuća istarskog maslinovog ulja zamišljena je kao jedan reprezentativan prostor koji će se protezati na 450 m2, a koji uključuje muzejsko izložbeni dio, degustacijski prostor i shop. Cijeli projekt koji se planira okončati prije početka nove turističke sezone privatna je investicija čija vrijednost iznosi dva milijuna kuna.

Današnju tiskovnu direktorica TZ-a Pula iskoristila je i kako bi medije upoznala s priznanjem koje je Grad Pula nedavno dobio. Naime, Pula se našla među Top 100 najodrživijih zelenih destinacija koje su uspješno uvele održive mjere u turizmu. „Ova nagrada je svojevrsno priznanje timskom radu Grada, Turističke zajednice i ostalih institucija te jedna motivacija za dalje“ navela je Cinkopan Korotaj na što je gradonačelnik Pule kazao kako će Pula i u buduće činiti sve kako bi se i dogodine našla među odabranim svjetskim destinacijama. Pula je naime u prvih deset mjeseci 2016. ostvarila 11 posto više noćenja i 16 posto više dolazaka. Brojke su to koje dočaravaju izuzetno dobre turističke rezultate. Stoga je Miletić je ovom prilikom prokomentirao novu poreznu reformu koja ide u smjeru da podigne porezna opterećenja u turizmu, za koju kako kaže, smatra da nije dobra jer prema njoj turizam dolazi u još nepovoljniju poziciju u odnosu na konkurentske zemlje. „Poruke koje šalje država spram turizma nisu dobre“ zaključio je Miletić.

Odgovori

Pin It on Pinterest