Otvoren 14. Festival kreativnosti

Festival ručnih izrada, maštovitosti i dizajna poznatiji kao Hand made fest danas je po četrnaesti put svoja vrata otvorio posjetiteljima. Na festivalu će se, duž pet sala Doma Hrvatskih branitelja, predstaviti preko 200 rukotvoraca, obrtnika, hobista, umjetnika, proizvođača suvenira i ukrasa te tradicijske i proizvodne udruge. Sam festival otvoren je prigodnim skečom iscrtavanja majica u kojemu su sudjelovale zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci, zamjenica istarskog župana Giuseppina Rajko, direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj, predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić te sama direktorica festivala Lela Blekić.

„Izuzetno mi je drago što je Pula po 14. put domaćin festivala koji promiče stvaralaštvo pojedinca i daje na važnosti rukotvorinama izrađenim od strane vrijednih kreativaca“ istaknula je Puh Belci pritom se zahvalivši direktorici festivala i njezinom timu na neizmjernom trudu uloženom u realizaciju najvećeg i najkreativnijeg festivala u regiji.

Direktorica festivala prisjetila se samih početaka Hand made-a. „Želja mi je bila malim kreativcima koji svoje proizvode rade rukom omogućiti da se predstave na kvalitetan način“ pojasnila je Blekić. Stoga, izuzetno mi je drago što su nas naši pokrovitelji prepoznali ovu prekrasnu priču i što nas tijekom svih ovih godina i podržavaju, dodaje Blekić.

Puno uspjeha svima koji su svojim kreacijama i proizvodima krenuli u poduzetničke vode zaželjela je Rajko. Da je riječ o trodnevnom prazniku za oči i dušu složile su se Jaklin Majetić i Cinkopan Korotaj koja je čestitala svim sudionicima na njihovoj kreativnosti i upornosti. „Vjerujem da će festival kroz tri dana privući brojne građane i njihove goste koji će pronaći za sebe nešto unikatno i kreativno“ nadodala je Cinkopan Korotaj.

Otvorenje sajma svojim nastupima obogatili su plesna skupina “Sense & Dance”, grupa Nola i Tea Tidić. Održana je i modna revija nakita autorice Maje Čerljenko koja je 14 plakata “Hand made festa” pretvorila u originalna umjetnička djela. Zanimljivost festivala odnosi se na večerašnji događaj kada će se u 20,00 sati s pulskog Foruma po prvi puta pustiti 500 lampioni dobrih želja. Lampioni su se mogli kupiti po cijeni od  25,00 kn, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Inače, na sajmu se kao i svake godine mogu vidjeti različiti proizvodi od onih jestivih pa sve do dekorativnih ukrasa. Posjetitelji će tijekom tri dana sajma moći sudjelovati u brojnim radionicama, promocijama izrade ali i poslušati zanimljiva predavanja, a koja su za sve zainteresirane besplatna. Festival ove godine traje od 4. do 6. studenoga, a ulaz je besplatan.

Odgovori

Pin It on Pinterest