Prekop na Partizanskom putu do kraja mjeseca

Na početku Partizanskog puta u Puli u tijeku je spajanje kanalizacije dijela Velog Vrha na Crpnu stanicu Veli Vrh, odnosno novi kanalizacijski kolektor, zbog čega je na jednoj prometnoj traci izvršen prekop te se prometuje otežano uz privremenu prometnu signalizaciju.

Spajanje na novi kolektor

Riječ je o investiciji koji se financira kroz program Hrvatskih voda, a kako saznajemo iz Pragrandea, radovi koji zadiru u prometnu traku Partizanskog puta obavljat će se do kraja ovog mjeseca.

Ovo spajanje kanalizacije dijela Velog Vrha obavlja se u blizini izgradnje nove pristupne prometnice kojom se namjerava prometno povezati Sportski centar Tivoli s područjem koje se nalazi ispod njega.

– Izgradnja pristupne prometnice Sportskog centra Tivoli te kompletno infrastrukturno uređenje južnog dijela zone Tivoli, između Partizanskog puta i željezničke pruge teče planiranom dinamikom. Veliki dio zahvata, odnosno izgradnja prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom u dužini od oko 310 metara, već je odrađen, naveli su iz Grada Pule.

Pristupnica za Tivoli po planu

Kao što je planirano, dodaju, do kraja godine planira se izgraditi prometnica do razine makadama te jednostrani nogostup s javnom rasvjetom, dok će se ostatak projekta odvijati sukladno dinamici izgradnje ostale infrastrukture te osiguranja sredstava, naveli su iz Grada Pule.

Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta d.o.o. Pula, koja je odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na provedenom javnom natječaju, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 1,2 milijuna kuna. Podizvođač radova na izvođenju elektroinstalaterskih i elektromontažnih radova javne rasvjete je Vintijan d.o.o.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest