Silvestrovo na Forumu uz Hladno pivo

Manifestacija „Prosinac u Puli“ koja donosi bogati glazbeni i dječji program predstavljena je danas u prostorijama Kina Valli. Sam program detaljno je predstavila ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival Gordana Restović, dok su svoje impresije o tome što očekuju od programa iznijeli gradonačelnik grada Pule Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim, ispred Turističke zajednice grada Pule Vesna Jovičić te direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić.

„Ovogodišnja manifestacija prosinca u Puli donosi nikad bogatiji program s preko 165 događanja na 38 lokacija u 32 dana“ ponosno je istaknuo gradonačelnik nadodavši kako je riječ o jednoj urbanoj cjelomjesečnoj priči koja nudi za svakoga ponešto. Stoga, pozivam sve sugrađane, ali i žitelje cijele Istre da posjete naš grad i uživaju u bogatom prosinačkom programu, dodao je Miletić koji se ovim putem zahvalio svim učesnicima zaslužnima za organizaciju Prosinca u Puli te dugogodišnjim partnerima, Zagrebačkoj banci i Arenaturistu.

7999531381

Kao novinu, Restović je najavila Čarobnu šumu koja će se protezati duž Giardina, a u sklopu koje će biti smještena kućica Djeda Mraza i pozornica koja će ugostiti razne dječje programe te Ledeni grad na Karolini u kojemu će biti smješteno klizalište. „Ova lijepa prosinačka priča zaokružit će se koncertom Hladnog Piva uz pratnju Night expressa i DJ Filja koji će upravo na Silvestrovo zabavljati Puljane i njihove goste“ napomenula je Restović. Na reprizi dočeka, prvog siječnja nastupit će Koktelsi, a 30.-og prosinca uživat ćemo u TBF-u.

Čestitke organizatorima na sjajnoj realizaciji Prosinca u Gradu uputio je  župan Flego koji je ovom prigodom istaknuo kako je Istra bogatija za još jednu turističku ponudu. S izrečenim se složila i Vesna Jovičić koja je naglasila da se Turistička zajednica Pule ove godine još jače uključila u organiziranje adventa a sve u cilju obogaćivanja manifestacije i dodatnog uređenja grada. „Pored tradicionalnog financiranja novogodišnjeg vatrometa uključili smo se u financiranje i ostalih aktivnosti. Vjerujemo da će se već ove godine vidjeti napredak. Gledamo na to kao na proces kojim ćemo kroz godine nadograđivati i obogaćivati manifestaciju i time stvoriti ponudu koja će privlačiti ne samo domaće stanovništvo već i goste“ izjavila je Jovičić.

Glavni izvršni direktor Arenaturista također je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem Arenaturista u svojstvu sponzora manifestacije. „Naš je cilj nastaviti i dalje podržavati ovu, za Grad, vrlo značajnu manifestaciju koja doprinosi prepoznavanju Pule u turističkom kontekstu“ naglasio je Slonim. U ime drugog sponzora, Zagrebačke banke, obratio se direktor Regionalnog centra rekavši kako Zagrebačka banka tradicionalno, već dulji niz godina podupire manifestaciju Prosinac u gradu kao jednu od brojnih inicijativa na području kulture Grada. „S ciljem promicanja društvene odgovornosti, kulturnih vrijednosti i bogate tradicije, kao i humanitarnih inicijativa i sporta na ovom području Grad Pula i Zagrebačka banka uspješno surađuju još od 2010. godine.“ Izjavio je Šarić.

Program Prosinca u Puli održavat će se na Giardinima, Tržnici, Danteovom trgu, Karolini te Forumu, a više o programu možete pronaći na službenoj stranici www.prosinacupuli.hr

Odgovori

Pin It on Pinterest