Lana Peršić nova dječja gradonačelnica Pule

Lana Peršić, učenica osmog razreda Osnovne škole Tone Peruško, danas je od strane Dječjeg gradskog vijeća Grada Pole izabrana za novu, četvrtu po redu, dječju gradonačelnicu Pule. Za njezinog zamjenika izabran je učenik Osnovne škole Vidikovac Gregor Flego. Ovaj izbor održan je u povodu Međunarodnog dana prava djeteta.

Čestitke novoizabranoj maloj gradonačelnici i njezinom zamjeniku uputio je gradonačelnik Pule Boris Miletić koji je ovu priliku iskoristio kako bi pohvalio rad i trud svih članova Dječjeg gradskog vijeća. „Izuzetno mi je drago što naši mladi imaju pregršt ideja i prijedloga koje planiramo uključiti u proračun za 2017. te u konačnici i realizirati“ napomenuo je gradonačelnik pojasnivši o kojim idejama je riječ.

„Jedan od prijedloga koji ćemo uvrstiti u proračun je onaj naše nove gradonačelnice, a koji se odnosi na poboljšanje gradske rasvjete u predgrađima Pule“ kazao je Miletić nadodavši kako će Grad poduprijeti i inicijativu mladih da naprave predstavu po uzoru na Forum kazalište kojom progovaraju o sveprisutnoj problematici alkoholizma i pušenja.

2fc2d714f1

Nova gradonačelnica, nakon što se svima zahvalila na izboru, podijelila je s predstavnicima Grada još jedan projekt na čijem su prijedlogu članovi Dječjeg gradskog vijeća predano radili. Naime, riječ je o vodiču kroz slobodno vrijeme koji bi sažeto, na jednom mjestu, sadržavao sve izvanškolske sadržaje namijenjene učenicima koje Pula nudi. Iznesenim su se, uz gradonačelnika, oduševile i njegova zamjenica Elena Puh Belci te pročelnica Upravnog odjela Elvira Krizmanić Marjanović, koje su također nazočile današnjem izboru.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković istaknula je kako je riječ o petom sazivu Dječjeg gradskog vijeća koje djeluje od 2012. godine, a kojega čine po dva učenika sedmih i osmih razreda svih pulskih osnovnih škola.

Odgovori

Pin It on Pinterest