Naplaćene tri kazne neodgovornim vlasnicima pasa

U sklopu projekta Pula Pet Plus komunalni redari Grada Pule zajedno s policijskim službenicima u srijedu su proveli zajedničku akciju na terenu ne bi li provjerili način držanja pasa te, u slučaju uočavanja nepravilnosti prema Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, sankcionirali vlasnike. Stoga smo Gradu Puli uputili dopis ne bi li saznali kako je prošao prvi dan kontrole te ih ujedno upitali kada će se akcija i nastaviti.

Kazne do 1.000 kuna

Valja podsjetiti da su ovom gradskom odlukom previđene novčane kazne za nepoštivanje odredbi u rasponu od 600 do tisuću kuna za prekršitelje, zavisno o razini prekršaja. Ta je odluka usklađena s normama Europske unije te definira adekvatno postupanje s kućnim ljubimcima te pravilno i sigurno ophođenje na javnim površinama. Svrha ove mjere je omogućiti da sve javne površine budu sigurne i uredne te primjerene za igru i druženje.

“Grad Pula zajedno s Policijskom postajom Pula proveo je u srijedu akciju u sklopu kampanje Pula Pet Plus koja je imala za cilj informiranje te sankcioniranje neodgovornih vlasnika pasa. Naime, ovime se željelo ukazati na potrebu za očuvanjem čistoće gradskih parkova, igrališta i drugih javnih površina te na sigurnost naših sugrađana. Zajednička akcija na terenu nastavak je već provedenih edukativno-preventivnih akcija s ciljem senzibilizacije vlasnika kućnih ljubimaca”, ističu nadležni iz Grada Pule.

Uskoro i druga akcija

Odgovarajući na konkretan upit, kažu da su komunalni redari zajedno s policijskim službenicima u ovoj akciji evidentirali troje vlasnika pasa u prekršaju te su im naplaćene tri mandatne kazne jer nisu vodili psa na povodcu, dok su se ostali zatečeni vlasnici pasa pravilno ophodili sa svojim ljubimcima sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama.

“Akcija je, ponavljamo, imala za cilj prvenstveno upoznati i educirati vlasnike pasa na pravilno ophođenje sa psima. Sljedeća zajednička akcija planira se provesti tijekom narednog perioda kada će se vlasnici pasa kažnjavati sukladno Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama sa strožim kaznama koje iznose od 600 do 1.000 kuna ovisno o prekršaju”, napominju iz Grada.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest