Čitaonica kluba umirovljenika obilježila 10 godina rada

Danas je u prostorijama Čitaonice kluba umirovljenika prigodnim druženjem obilježena deseta godišnjica uspješnog rada i djelovanja Čitaonice.

Svečanosti su, uz ravnateljicu Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nelu Načinović, nazočile i zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić-Živolić.

Mnogobrojnim gostima prigodne čestitke na obljetnici uputila je svim djelatnicima i korisnicima Čitaonice kluba umirovljenika uputila je zamjenica gradonačelnika

koja je naglasila važnost postojanja jednog takvog mjesta.

„Čitaonica tijekom cijele godine okuplja sugrađane treće životne dobi i na jednom mjestu im nudi niz aktivnosti koje su osmišljene s ciljem upotpunjavanja slobodnog vremena“ naglasila je Puh Belci.

Čestitkama se pridružila i Grozić-Živolić koja je ukazala na značaj i važnost brige koju lokalna zajednica iskazuje spram svojih sugrađana.

Suradnja Grada Pule i Gradske knjižnice i čitaonice predstavlja jedan pozitivan primjer koji zaslužuje posebnu pažnju“ naglasila je Grozić-Živolić.

„Kroz deset godina kroz Čitaonicu prošlo je 450 tisuća posjetitelja koji su pročitali pola milijuna novina, te sudjelovali u niz radionica, predavanja, edukacija, turnira i poetsko-glazbenih večeri“

istaknula je Načinović koja se ovom prilikom svim akterima zahvalila na suradnji. Ujedno nadodala je kako se kroz desetogodišnji period u Čitaonicu upisalo 2800 korisnika od čega samo ove godine njih 770.

U glazbenom dijelu programa sudjelovale su Vesna Nežić Ružić, Nataša Dragun i Anica Franjul.

Odgovori

Pin It on Pinterest