Porečki advent zaključen koncertom

 

Prvi porečki Advent sinoć je zatvorio svoja vrata, nakon još jednog vikenda bogatom događanjima na Trgu Matije Gupca u starom gradu. Čast da svojim koncertom zaključe prvo izdanje ove uspješne manifestacije imali su već uigrani porečki duo, pjevač Gordan Gregurević Gogo i Zlatko Crnković Zlajo na gitari. Tijekom zadnjeg vikenda s malima i velikima družila se i službena maskota Europskog prvenstva u rukometu 2018. jer je upravo Poreč jedan od gradova domaćina. Radi se o psu tornjaku po imenu Tor koji je službeno predstavljen u subotu – i to baš u Poreču. Donio je najmlađima poklone a svih je zatim zabavljao porečki DJ Giancarlo – Mr. G.

No, unatoč vrlo niskim temperaturama sve je počelo na Sveta Tri Kralja kada je za najmlađe odigrana predstava “Beffana” o staroj istarskoj tradiciji, nakon kojih su okupljene čak i dva pol sata zabavljali neumorni Gustafi. Iako je bilo iznimno hladno, okupljeni su se odlično zabavljali, pjevali, plesali i grijali se uz kuhano vino.

Porečani i turisti koji su posjetili grad za vrijeme ovih blagdana odmah su prigrlili Advent i Gupčev trg, čime je oživjela povijesna jezgra, što se inače događa samo ljeti. Naime, rijetki su, osim onih koji ondje žive ili rade, tijekom zimskih mjeseci hodali Dekumanskom ulicom i boravili u starom gradu. No, tome je pridonio zaista raznovrstan Advent koji je startao dolaskom sv. Nikole, 6. prosinca, i otvorenjem besplatnog klizališta koje će nastaviti s radom do 15. siječnja.

U više od mjesec dana ove manifestacije svakodnevno su radili štandovi s ićem, pićem, rukotvorinama i suvenirima. Djed Mraz je više puta dolazio i uvijek se rado fotografirao s mališanima, vikendom su obavezne bile predstave i Advenstki cirkus za najmlađe. Bilo je i besplatnih degustacija slastica, vina i ulja, kao i zajedničko obilježavanje Badnjeg jutra tijekom kojeg su gradski čelnici dijelili besplatni bakalar i vino. Nije manjkalo raznih glazbenih događanja, među kojima izdvajamo koncerte grupa Baredinesaurusi, Detour, Cirkus, Night Express, Febra, Nola, Proleteri i drugih. Zastor je spušten uz obećanje organizatora da će ovogodišnji, drugi Advent biti još bolji!

( Izvor:   http://www.glasistre.hr  )

Odgovori

Pin It on Pinterest