Školi za odgoj i obrazovanje poklonjen crtež Valerijinog parka

 

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u petak 28. siječnja, poklonila je veliki crtež zabave u Valerijinom parku „Školi za odgoj i obrazovanje Pula“.

Zanimljivost crteža, osim što je nastao na interaktivnoj izložbi #filantropija…? održanoj u listopadu 2016. godine, jest i u tome što su ga bojile ruke tisuće posjetitelja.

Naime, svatko tko je posjetio izložbu mogao je uljanim pastelama obojiti dio crteža i doprinjeti zajedničkom umjetničkom djelu.

Ideja prati glavnu poruku izložbe o filantropiji, a to je da nitko ne može učiniti sve, no svatko može učiniti nešto te se malim dijelima može doprinjeti većem dobru.

Crtež su tako bojili i odrasli i djeca, a sada krasi zid hodnika u ulazu Škole, čime poruke o dobročinstvu i vraćanju zajednici nastavljaju svoj put ka građanima.

Osim crteža, školi su poklonjeni i ostali materijali iz kreativnih kutaka izložbe, koje će učenici škole moći koristiti u školi.

Ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje, gospođa Višnja Popović, zahvalila se na poklonu i izrazila svoje zadovoljstvo suradnjom:

„Zaista je predivno vidjeti gotovo djelo koje su zajedno stvarali svi posjetitelji izložbe. I naša su djeca sudjelovala u tome i zaista su presretna što je sada crtež na zidu naše škole.“

Vekliki mozaik, koji su također izrađivali posjetitelji izložbe, pa i učenici „Škole za odgoj i obrazovanje Pula“, poklonjen je u prosincu Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Pula.

Odgovori

Pin It on Pinterest