Ležećim policajcima usporit će se promet u Nazorovoj ulici

Nakon velike prometne nesreće u lipnju prošle godine u Nazorovoj ulici, kada se vozačica zabila u ulaz zgrade na kućnom broju 4-6, stanari donjeg dijela Nazorove ulice reagirali su peticijom u kojoj zahtijevaju rješavanje problema sigurnosti u tom dijelu ulice na način da se ograniči brzina vožnje uvođenjem prometno-tehničkih mjera. Stanari Nazorove ulice u peticiji su upozorili da njihova ulica, inače gusto naseljena, ima puno pješaka i djece te da vodi k Osnovnoj školi Vidikovac, Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, Domu braće Ribar te mnogobrojnim sportskim objektima i terenima koje koriste građani svih uzrasta.

Fotografije utvrdile istinu

Kako policija i Grad, na početku, nisu vjerovali stanarima da su prometne nezgode na toj pulskoj prometnici učestale, stanari su poslali fotografije desetak nesreća koje su snimili sa svojih balkona. Zahvaljujući tim svjedočanstvima i fotografijama gradska uprava zatražila je od policije analizu učestalosti prometnih nezgoda u Nazorovoj ulici da bi se pristupilo rješavanju tog problema kroz uvođenje odgovarajućih prometno-tehničkih mjera.

U listopadu prošle godine zatražili smo od Grada Pule odgovore što se poduzelo da se uvede sigurnije prometovanje, i pješačenje, donjim dijelom Nazorove ulice, a tada nam je odgovoreno da će “prometno-tehničko rješenje biti gotovo u narednom kraćem periodu te da će se, nakon usuglašavanja s Postajom prometne policije, implementirati na prometnicu”. Isto pitanje iznova smo sada, dakle nakon četiri mjeseca, poslali gradskoj upravi, koja odgovara da je konačno rješenje odabrano.

MUP treba dati suglasnost

– S ciljem regulacije brzine kretanja vozila u Nazorovoj ulici izrađen je prometni projekt koji se sastoji od postavljanja umjetnih izbočina na dijelu Nazorove ulice i ograničenja brzine na 40 kilometara na sat. Na dijelu Nazorove ulice postaviti će se dvije umjetne izbočine za smirivanje prometa s popratnom vertikalnom prometnom signalizacijom neposredno ispred raskrižja s Rovinjskom ulicom. Za najadekvatnije rješenje odabrani su jastučasti uspornici prometa visine 7,5 centimetara i ukupne širine 1,64 metra, koji će se postaviti zasebno na svakoj prometnoj traci Nazorove ulice, odgovorili su nam iz Grada Pule.

O postavljanju “ležećih policajaca” u dijelu Nazorove ulice uoči križanja s Rovinjskom ulicom odlučit će, pak, policija. Naime, tek nakon što MUP izda suglasnost na projekt moći će se krenuti u implementiranje rješenja na lokaciji.

– Prometni projekt je poslan u MUP na ishodovanje suglasnost nakon čega će se donijeti rješenje o uvođenju nove organizacije prometa te će se izvršiti realizacija na terenu, zaključuju iz gradske uprave.

( Izvor:  http://www.glasistre.hr  )

Pin It on Pinterest