Radovi na izgradnji nove prometnice Tivoli pri samom kraju

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa suradnicima obišao je danas radove na izgradnji nove prometnice Tivoli koja bi početkom idućeg tjedan trebala biti puštena u promet. Riječ je o dionici dugoj 310 metara i investiciji vrijednoj gotovo 2 milijuna kuna, a jednom gotova, omogućit će sigurnije i protočnije prometovanje u ovom dijelu grada.

„Drago mi je vidjeti da radovi idu planiranom dinamikom i da se bliže svome kraju. Osim rješavanja pristupa sportskom centru Tivoli, u sklopu radova infrastrukturno će se urediti cijela zona i ovo predstavlja jedno dugoročno, sigurno i kvalitetno rješenje. Naš Program gradnje za ovu godinu  vrijedan je više od 37,5 milijuna kuna, a predvidjeli smo uređenje i izgradnju niza novih prometnica, od kojih je zasigurno najveća investicija nastavak širenja pulske obilaznice“, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Kako je pojasnio pročelnik upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule Giordano Škuflić, do sada je postavljena kompletna javna rasvjeta, oborinska odvodnja, odbojna ograda i rubnjaci uz cestu, a jednom gotova prometnica će imati obostrani nogostup. Radovi na asfaltiranju trebali bi biti gotovi već ovog tjedna nakon čega će se postaviti sva potrebna signalizacija, a puštanje u promet očekuje se već početkom idućeg tjedna.

Pored prometnice Tivoli u 2017. godini uredit će se Ulica Trsine, Ulica Jasne Crnobori,  Ližnjemoro, dio Ulice Videlanka, Prilaz Plazina, Turtijanska i Kalčeva ulica te niz drugih za što je u proračunu osigurano preko 34 milijuna kuna.

( pula.hr )

Pin It on Pinterest