Sutra započinje 13. Festival Plesa „Salsa Latina Istriana“

 

Pozivamo Vas da  sudjelujete na  13. Festivalu  Plesa  „Salsa Latina Istriana“, koji će se održati od 24. – 26. ožujka 2017. u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Manifestacija  već  13-tu  godinu za redom organizira Plesni  Centar Studio iz Pule pod vodstvom Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina i  pod pokroviteljstvom  TZ Pula.

“Plesati znači osjećati povezanost – s našim prijateljima, obitelji, susjedima. Ples je jedan od najizražajnijih načina kojima slavimo i prenosimo znanja o svojoj kulturi i svom društvu.

„Salsa Latina Istriana“ je manifestacija koja tijekom prvih proljetnih dana nastoji privući zaljubljenike u ples i omogućiti im da, kroz 3 dana  koliko manifestacija traje, uz pomoć 40 domaćih i stranih instruktora plesa uče i uživaju u Latino i Caribbean ritmovima.

Interesantno je da je radionica prerasla i granice našeg grada, pa i države. Naime, prošle je godine sudjelovalo preko 1800 plesača, a ove godine očekujemo još veći broj sudionika. Radionice omogućuju edukaciju mladih kroz ples, stvaranje kontakata među plesačima, druženje i zabavu, te vraćanje kulture plesa u naše podneblje.

Pokazatelj da je projekt više nego odličan je i činjenica da su neki instruktori plesa prisutni već  13. godinu zaredom i rado se ponovno odazivaju jer im je grad Pula  poseban grad te sami sudionici Festivala iz godine u godinu plešu i zabavljaju se na poseban i specifičan način,sa puno žara i ljubavi te zbog toga sam Festival diše drugačije i pozitivnije.

Posebno je privlačno da na festivalu sudjeluju artisti iz cijeloga svijeta  koji su u zadnjih 12 godina pomogli da se ovaj projekat održava te sa svojim prisustvom i plesnim znanjem obogatili radionice i event koji je sad već poznat u cijeloj Europi po svojoj posebnoj plesnoj i zabavnoj energiji. Također, festival je po svom konceptu jedinstven u svijetu.

Na besplatnim radionicama , a ove godine ima ih 40 tijekom 3 dana, očekuju Vas svi stilovi PLESA…

 

 

–  Salsa (New York style on 2, L.A, Style on 1,Puertorico Style on 1, Cuban Style), Afro Cuban, Bachata,Kizomba, Semba, Brazilian Zouk, Cha  cha cha, Bachatango,  DanceHall, West Coast Swing.

Vikend plesa  namijenjen je svim uzrastima i nivoima znanja plesa, od apsolutnih  početnika koji nikada nisu plesali ili imaju malo iskustva s plesom do onih plesača –Salserosa koji plešu već duže vrijeme i naravno namjenjene su i djeci sve dobi. Sve radionice su besplatne. Pozvani su svi bez obzira na godine, neka Vas ne spriječi ukoliko nemate  plesnog partnera da nam se pridružite.

U petak su u planu 9 radionica za sve plesače i u sklopu njih  i radionice specijalizirane za mlađu populaciju uz plesove kao što su Dancehall i Reaggaeton, a također nastavno na projekt plesne edukacije osnovnoškolaca pod nazivom Rasplesani razredi koji već osam godina provodimo sa  osnovnim školama u Poreču u suradnji sa Zdravim gradom Poreč, ove godine smo pripremili i radionicu u svrhu približavanja plesne kulture učenicima 7. i 8. razreda pulskih osnovnih škola, te ovim putem pozivamo roditelje i djecu gdje će se putem oglednog sata upoznati sa plesom Merenge.

U  subotu za sve naprednije plesače i početnike  pripremljeno je 20 radionica, a ove godine, za sve koji su željni  dodatnog  isplesavanja, organizirana su dva dnevni Social partyja u Domu hrvatskih branitelja već od 13:00 sve do večernjih sati  sa salsom i Bachatom na jednom, te Kizombom i Sembom na drugom podiju.

Za početnike je rezerviran i poseban termin gdje će se po prvi put susresti  sa plesnim korakom Salse , Bachate te West Coast Swinga  a predviđen je za  subotu  od 14:00 do 18:00 sati , a samo učenje plesnih koraka odvijati  će se  se u opuštenoj i zabavnoj atmosferi što će samim polaznicima  omogućiti bolji napredak u samim plesovima.

U nedjelju plesači mogu ponovo naučiti plesne korake od 11-15 sati a nakon toga još jedan završni party do 17:00 sati s kojim i završava cijeli plesni Festival.

 Kao i svake godine, osim dnevnih besplatnih radionica  pripremili smo i večernje zabave. Prvi je plesni party dobrodošlice u Petak na kojem će se osim plesa organizirati predstavljanje instruktora, show nastupi svih instruktora te ostalih  gostujućih  plesnih  grupa, kao i posebno iznenađenje koje do sada nije viđeno na festivalima. Glavni događaj  je u subotu, večernji – veliki Gala party koji će se također održati  u Domu Hrvatskih Branitelja sa početkom u 23:00, pa do ranih jutarnjih sati.

Kao poseban dio programa ove godine ističemo i koncert talijansko-kubanskog devetočlanog latino orkestra La Poderosa na čelu kojeg su Massimo Scalici i Fito Gress, jedni od najcjenjenijih live izvođača latino glazbe, a održava se u sklopu subotnjeg večernjeg partyja u 01:00 sat, te su garancija autentične latino zabave.

Ove godine također imamo i Taxi plesače za djevojke koje nemaju plesnog partera, a dolaze nam iz Velike Britanije i Slovenije.

Svih 40 radionica su besplatne i otvorene za svih bez potrebe za registracijom, a večerni party se naplačuje po cijeni petak  150,00 kn i subota 220,00 kn. , dok je cijena  pri kupnji jedinstvene ulaznice za sva događanja 330,00 kn.

U subotu, s obzirom da je Gala večer te se očekuje velik broj plesača iz cijele Europe , održati će se  u istom trenutku 4 partyja  u 4 dvorane predivnog prostora DHB. U glavnoj centralnoj dvorani plesat će se Salsa I Bachata, dok u preostale tri  dvorane plesači će imati prilike zaplesati  Cubanske stilove Salse i Senzualne plesove kao što je Kizomba, te Bachata.  Otvaranjem 4 dvorane na partyju  želja je zadovoljiti sve  plesne ukuse i dati plesačima na izbor puno raznovrsnih plesova.

Također u nedjelju u 16:00 sati planiramo uz podršku Marka Račana iz Artimi video produkcije snimiti našu verziju svjetski popularnog Mannequin challengea pri čemu osobe uključene u video nepomično poziraju zamrznuti u pokretu.

U sklopu vikend plesnih radionica organizator nudi još mnogo zanimljivih promocija , između ostalog posebnu ponudu plesnih cipela i opreme za ples, te prezentaciju i promo matrijale za predstojeće plesne Festivale.Također je u partnerskim ugostiteljskim objektima – Pizzeria Pompej i Restaurant /Pizzeria  Jupiter organizirana i posebna ponuda povoljnijih dnevnih menu-a  za posjetitelje festivala.

Više o rasporedu radionica kao i sve druge informacije možete pogledati na službenoj stranici www.salsalatinaistriana.com

 

 

Instruktori i artisti  12.Salsa Latine ove godine su:

– Dado & Conny – Austrija
– Aimé Beurt – Luksemburg
– Tó Costa D’Angola -Velika Britanija
– Sol & Laura – Velika Britanija
– Peppe Kizomba – Italija
– Candido – Luksemburg
– Dejan & Sanja-Srbija

– Ramon & Josipa – Kuba/Hrvatska

– Rok & Varja & Ana- Ljubljana

– Shandoo – Srbija

– Matjaž & Melisa- Slovenija

– Peca & Ana -Srbija
– Hrvoje & Fever Team- Hrvatska
– Nemanja – Srbija
– Ana Jovanović – Hrvatska
– Anja Osmanagić – Hrvatska
– Fabris & Rosemarie- Hrvatska
Dj-s
– Dj Latin Master-Nizozemska
– Dj Tó Costa D’Angola -Velika Britanija
– Dj Hugo Boss – Velika Britanija
– Dj Julian The Duke – Velika Britanija
– Dj Carlos King – Portugal
– Dj Rocco Loco-Slovenija
– Dj Bashi – Slovenija
– Dj Alanito -Hrvatska
– Dj Veky – Hrvatska

 

Band

– La Poderosa Latin Orchestra – Italija / Kuba

 

Photography

 

– Photo Walter de Rooij- Nizozemska

– Photo Daniel Frančišković- Hrvatska

– Photo Bashi – Slovenija
RASPORED DOGAĐANJA

  1. Festivala „Salsa Latina Istriana“ – Pula

( Nisu potrebne prijave polaznika za besplatne radionice )

Petak 24.03.2017.  – Dom hrvatskih branitelja – Pula

16:00 –  20:00  Besplatne radionice plesa

22:00 –  05:00  Veliki party dobrodošlice (3 podija )

00:00 –  00:30  Predstavljanje artista uz iznenađenje

00:30 – 01:00 Show nastupi

Subota 25.03.2017. – Dom hrvatskih branitelja – Pula

 11:00 –  18.00   Besplatne radionice plesa- All levels

13:00 –  17:00   Social Party na dva podija ( Salsa/Bachata i Kizomba/Semba )

16:00 –  16:50   Besplatna radionica za djecu 7. i 8. razreda osnovne škole

22:00 – 05:00   Gala party (4 dvorane)

01:00 – 02:30   Koncert La Poderosa Latin Orchestra

Nedjelja 26.03.2017. – Dom hrvatskih branitelja – Pula

12:00 –  15:00    Besplatne radionice plesa – All Levels

15:00 –  17:00    Goodbye Party ( Dom hrvatskih branitelja)

 

ORGANIZATOR:

Plesni Centar „Studio“ Pula

GENERALNI POKROVITELJI:
Turistička zajednica – Pula

Pin It on Pinterest