U uređenje plaže na Hidrobazi uloženo više od 7,5 milijuna kuna

 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić obišao je danas radove na nastavku izgradnje i uređenja plaže Hidrobaze u Štinjanu koja postaje jedna od najatraktivnijih plaža na istarskom poluotoku.

„Ovo je jedan projekt koji već treću godinu u kontinuitetu doživljava svoj razvoj. Želja nam je osim ljetnih sadržaja koji su povezani sa kupališnom sezonom omogućiti na ovom području i cjelogodišnje sportske sadržaje kako bi ovo područje živjelo ne samo za vrijeme ljetne kupališne sezone već i tijekom čitave godine. Prva faza uređenja bila je vrijedna 4 milijuna kuna, a druga i treća ukupno 3,7 milijuna kuna i želim se zahvaliti Ministarstvu turizma koje je prepoznalo značaj ove destinacije i koje je odobrilo sufinanciranje“, kazao je Miletić.

 

 

Zadovoljan radovima je i predsjednik mjesnog odbora Štinjan Dušanko Babić koji je istaknuo kako će ovom uređenom plažom, Štinjan sa svojih 3 tisuće stanovnika dobiti jedan kvalitetan i uređen prostor za rekreaciju. „Prostor je dugo godina bio zapušten i zato hvala Gradu Puli što je pokrenuo ovakav jedan projekt“, kazao je Babić.

Pročelnik Ureda Grada Pule Aleksandar Matić dodao je i to kako će se dolaskom proljeća tradicionalno pojačati aktivnosti hortikulturnog uređenja svih dijelova Pule, pa tako i Štinjana.

U sklopu prve faze radova prije početka prošle turističke sezone uređen je obalni, centralni dio plaže, postavljena je potrebna oprema i izgrađena su tri stabilizacijska pera sa školjerama čime se zaštitila plaža od jakih udara valova, a sama plaža prilagođena je osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

U veljači ove godine započela je druga faza uređenja cijele obalne fronte plaže, a obuhvat se proteže na 224 metara s jedne i 248 metara s druge strane od centralnog dijela plaže. Do sada je izvršeno gotovo 70 posto radova na obali, dovršeno je uređenje  4. pera, započeli su radovi na uređenju povijesnog talijanskog zida, te su u tijeku radovi na izradi betonskih ploča na dijelu obale. Na prvih 90 metara plaže izgradit će se riva s obnovom povijesnog potpornog zida iz vremena Italije. Idućeg tjedna započet će završni radovi uređenja šetnice, a u finalnoj fazi uređenja plaža će se opremiti dodatnim sadržajima, također prilagođenim za osobe s invaliditetom. Radovi , koje izvodi  Cesta d.o.o. , planiraju se okončati prije početka turističke sezone.

Pin It on Pinterest