Ove subote veliki istarski rukometni derbi humanitarnog karaktera

 

Nakon pobjede u Gospiću verudeže očekuje Istarski derbi 2. Hrl Zapad kada im u sklopu 16. kola u goste dolazi drugoplasirani Rovinj. Kratk osvrt na prošlo kolo i najavu subotnje utakmice dao je Bruno Ćopić jedna od glavnih uzadanica Verude ove sezone ;

“U Gospiću su mnoge ekipe ostale bez bodova baš kao i naš sljedeći protivnik. Dobro smo se pripremali za tu utakmicu i to je rezultiralo pobjedom od 7 golova razlike. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, a drago mi je da je i Tibor Berček proradio zabivši 11 golova. U posljedna dva kola i Matija Božić igrao je pod virozom i želio bi ga pohvaliti jer je i u takvom stanju odigrao na nivou te vodio momčad do dvije važne pobjede.

Sa Rovinjom neće biti lako jer igraju najbrži rukomet u ligi ali naravno mi se nikoga ne bojimo na domaćem parketu. Još uvijek smo u igri za osvajanje titule, te se nadam da ćemo pobjediti Rovinj i dočekati kiks lidera Pećina. U subotu će na suparničkoj strani igrati i moj brat Dino koji je također nosio i dres Verude pa mi je to još jedan motiv više za pobjedu. Prošlo sam kolo sakupio 21 obranu i ako ostanem na toj razini i ovo kolo mogao bi pogurati svoju ekipu prema novoj pobjedi. Smatram da bi naše osvajanje prvenstva ove godine bilo ravno čudu, ali nikad se nezna.”

Ova utakmica biti će i humanitarnog karaktera. Dobro upoznati sa financijama pulskih klubova verudeži su se još jednom odlučili pridružiti humanitarnoj akciji. U suradnji sa plivačkim klubom Arena prikupljati će se financijska pomoć za njihova dva člana koje ove godine očekuje nastup na 23. Olimpijskim igrama za gluhe od 18-30.07.2017. godine u Samsunu u Turskoj. Natalia i Antonio Žgomba bave se plivanjem 11 godina i učenici su opće gimnazije u Puli. Oboje imaju oštećenje sluha. San svakog sportaša, pa tako i plivača, je nastup na olimpijadi ali to iziskuje velika materijalna izdavanja koja uglavnom financiraju roditelji uz pomoć iz klupske blagajne prema skromnim mogućnostima. Zato rukometni klub Veruda poziva sve ljude dobre volje i ljubitelje rukometa da dođu ove subote u Dom sportova Mate Parlov na utakmicu 2. Hrl Zapad između Verude i Rovinja i pomognu ovu akciju plaćanjem ulaza sa simboličnih 10 kn. Za sve one koji nisu u mogućnosti ili iz bilo kojeg drugog razloga ne žele platiti, ulaz će naravno biti besplatan.

Dom sportova Mate Parlov

Subota 01.04.2017.

20.00 h

2. HRL ZAPAD 16. KOLO

RK VERUDA – RK ROVINJ

Pin It on Pinterest