Gradonačelnik Miletić primio nagrađene učenike Škole za odgoj i obrazovanje

 

Danas je u Komunalnoj palači u Puli održan prijem nagrađenih učenika Škole za odgoj i obrazovanje koji su postigli zapažene rezultate na Zimskim svjetskim igrama u sklopu specijalne olimpijade koja se održala u Austriji od 14. do 25. ožujka u Grazu, Schladmingu i Ramsau.

Gradonačelnik Boris Miletić je ovom prilikom pohvalio vrijedan rad i odlične sportske rezultate nagrađenih učenika; Ane Bašić koja je u disciplini alpsko skijanje za slalom osvojila 2. mjesto i za velselalom 4. mjesto, te Korine Šuran i Maura Zovića koji su u disciplini umjetničko klizanje osvojili visoko 5. i 6. mjesto. Ravnateljica Škole za odgoj i obrazovanje Vesna Popović i prof. tjelesnog Pavlina Miljković zahvalile su se gradonačelniku i Gradu Puli na velikoj i značajnoj pomoći tijekom cijelih priprema koje su trajale gotovo dvije godine.

Natjecanja na Zimskim svjetskim igrama specijalne olimpijade organizirana su u 9 sportova, a ukupno je sudjelovalo  2700 sportaša iz 107 država uz 1100 voditelja i trenera i 3000 volontera, što potvrđuje kako se radilo o velikom svjetskom natjecanju. Hrvatski reprezentativci na Zimskim svjetskim igrama specijalne olimpijade u Austriji osvojili su ukupno 19 medalja, od čega je šest bilo zlatnih, šest  srebrnih i sedam  brončanih.

Kako bi im olakšao pripreme, Grad Pula je učenicima besplatno ustupio klizalište za treninge te im je za pripreme i odlazak u Austriju financijski pomogao. Zauzvrat, članovi sportske ekipe Škole za odgoj i obrazovanje na natjecanju su se pokazali kao ponosni ambasadori svoje škole, grada i države.

Pin It on Pinterest